Србија

ВУЧИЋ О СЛУЧАЈУ ВЕСИЋ: А јесте ли ви сваки пут били одговорни? Драго ми је што се извинио

Председник Вучић је рекао да ће се увек борити против лицемерја и двоструких аршина и на њих указивати.

Председник Александар Вучић изјавио је данас да поступак заменика градоначелника Горана Весића, који се нашао на прослави „Црвене звезде“ после дербија, није одговоран, али да није „за стрељање“ и да му је драго што се Весић извинио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, на питање да ли сматра да Весић треба да сноси одговорност због кршења мера, рекао да свакако његов поступак није одговоран, али се запитао да ли су баш сви сваки пут били одговорни у претходних годину дана.

– Питам се јесам ли ја сваки пут био тако одговоран? Јесте ли ви били и да ли је свако од нас у сваком тренутку у претходних више од 380 дана увек био тако одговоран – упитао је Вучић.

Додао је да је добро што се Весић извинио, те приметио да људе некада страст повуче, навијачка или некад нека друга, те да нико није савршен и безгрешан. Вучић је рекао да често прочита као питање каква ће бити судбина појединаца у странци коју води, истичући да је његов посао да у држави посебно води рачуна о томе колики је нечији допринос у раду, да цени и добре и лоше ствари, јер никада, каже, не постоје ствари које су црно-беле.

– Нико од нас није само добар. Ја сваки дан направим неколико грешака и зато научите да цените нечију енергију, рад и труд. У складу са тим ћемо доносити одлуке у будућности. У сваком случају, не мислим да је то нешто за стрељање, али да је било нешто посебно одговорно и лепо, нема сумње да није – рекао је Вучић.

Он је указао и на једну врсту лицемерја у јавности, наводећи да је против људи који су пре неколико дана играли коло испред споменика Стефану Немањи поведена хајка, а готово сви медији их оптужили за кршење мера, заржавање, угрожавање живота, док је то, каже, изостало поводом јучерашњег скупа у Београду.

– Јуче смо имали скуп, који је у односу на онај био троструко већи, 950 људи је било присутно, а ниједан текст против тог скупа. Зашто? Зато што је то добар скуп, он нам је мио и драг, јер је против владе и председника, а онда ту короне нема. А, када скуп није против владе и председника, онда ћемо над њима да се иживљавамо, а над другима, који имају неку врсту заштите у тајкунским медијима, њих не смемо ни да поменемо – рекао је Вучић.

Додао је да ће се увек борити против таквог лицемерја и двоструких аришна и на њих указивати.

Извор: Танјуг

Ознаке