Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО О ОПТУЖБАМА ПРОТИВ ПАЛМЕ: Имао је да поручи само ово…

Председник Србије Александар Вучић вечерас је у Дневнику РТС коментарисао оптужбе које је изнела Мариника Тепић потпредседница Странке слободе и правде а у вези са подвођењем жена за које је окривила Драгана Марковића Палму, председник Јединствене Србије и председник скупштине општине Јагодина.

– Нисам се изјашњавајо раније јер то није посао за политику већ за надлежне органе и институције. Србија се поделила на оне који разматрају да ли је неко силовао или није силовао. Нисам хтео да се изјашњавам ни када се говорило о мом политичком противнику Браниславу Лечићу. То су сувише тешке оптужбе. Ни данас не желим да кажем ништа за било кога од њих јер је то посао за судове – подвукао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марковић је, додаје, у праву, или он или онај који га је оптужио мора да заврши у затвору.

– Не постоји никакав притисак ни на кога, људи морају да раде и да дођу до истине. Ако се покаже да је истина, биће језиво. Али ако се покаже да није истина, биће још језивије. Шта ће Марковић да објашњава својој деци, унуцима, било коме? А ви на правите представу, а сви знамо да је реч о страначком активисти (младић који је оптужио Палму за подвођење). Ако постоје жене које ће да кажу или малолетнице, нека пријаве то надлежним органима. Немојте у то да уносите политику. Политику оставите по страни – нагласио је Вучић.

Председник је истакао да је четири пута био Палмин гост, два пута у Кончареву, два пута у Јагодини.

– Не могу да гарантујем да се нешто некада није догађало, не видим у туђе постеље и не правим се паметан као сви други. Али та четири пута када сам био, нико ми никад није довео некакве жене или девојке, ни сео поред мене, а камоли нешто друго урадио. Што наравно, не мора ништа да значи, али не мора да значи ни то што неки политичар тврди супротно – рекао је председник Србије.

Извор: Блиц