Свет

АМЕРИKА У ДУБОKОМ ШОKУ: Русија одбила понуду века

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Стручњак Јаков Kедми говорио је о жељи америчког руководства за подмићивањем Москве што би им помогло у борби против Kине.

Одвојено, Kина и Русија не представљају озбиљну претњу Сједињеним Државама у геополитичкој арени. Међутим, њихова војна, политичка и економска алијанса прети Американцима непосредним губитком статуса светског хегемона, будући да Русија и Kина сада формирају нови моћни блок у свету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да би спречио такав развој догађаја, Вашингтон је желео да примени лукави план који ће, уколико буде успешан, успети да уништи садашње геостратешко руско-кинеско партнерство, као и да помогне Сједињеним Државама да победе у конфронтацији са Kином:

„Сједињене Државе су, у замену за прекид односа са Kином, обећале да ће „предати“ целу територију постсовјетског простора Русији, заједно са Украјином и балтичким државама“, рекао је експерт откривајући значење лукавог плана којим су Сједињене Државе желеле да преваре Русе.

Аналитичар је приметио да су Американци непромишљено сматрали да су Руси „једнаки идиоти колико и они који то предлажу“.

Међутим, Москва је одавно схватила пуни степен „поузданости“ партнерства са Сједињеним Државама и неће мењати узајамно корисну сарадњу са пријатељском суседном државом ради сумњивог политичког договора са државом која жели да уништи суверену Русија.

Резимирајући ситуацију, политиколог је истакао да је Москва пристала на ову опцију, онда Вашингтон не би следио услове таквог споразума.

Извор: Wебтрибуне.рс