Србија

БИЉАНА СРБЉАНОВИЋ РАЗБЕСНЕЛА СВЕ НЕВАКЦИНИСАНЕ: Ево шта им је поручила…

Биљана Србљановић, драмска списатељица и професорка Факултета драмских уметности у Београду, објавила је на друштвеним мрежама своје утиске након одласка на вакцинацију.

„На Сајму, на пункту за вакцинацију данас – све вакцине, десетине лекара, медицинских радника, волонтера и нигде људи. Буквално никад ништа у овој земљи није овако добро функицонисало, као вакцинација. Све траје мање од 10 минута, плус 15 мин чекања за евентуалну алергијску реакцију. Спојлер алерт: нико нема алергијску реакцију“, написала је Биљана Србљановић на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Na Sajmu, na punktu za vakcinaciju danas – sve vakcine, desetine lekara, medicinskih radnika, volontera i nigde ljudi….

Posted by Biljana Keller on Уторак, 04. мај 2021.

 

Једна од горућих дебата откако су вакцине доступне у нашој земљи је одбијање поједних група да се вакцинишу, иако је приметан пад у броју заражених у земљама које су спровеле масовну вакцинацију.

Биљана Србљановић је апеловала да људи треба да се вакцинишу због себе и околине, а не само да би отишли на море.

„Немојте да хоћете да се вакцинишете да бисте ишли на море, а да вас боли уво да се вакцинишете, да бисмо поново живели нормално. То није став. То је себичлук. Људи би буквално задњу пару дали у земљама са стотинама милиона становника, да имају било коју вакцину, а ми не можемо, у корист сопственог друштва, да се натерамо на пелцовање, али за Халикидики ћемо моћи. Када би се свака особа, која иде у соларијум БАРЕМ ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ и ставља синтетички лепак на нокте, вакцинисала, већ бисмо имали имунитет крда. Људи пију сирће и соду бикарбону, чиме ИСТОВРЕМЕНО И ЧИСТЕ РЕРНУ, али вакцина је непознаница?“, додаје Биљана Србљановић.

Извор: zena.blic.rs