Србија

ЦАРИНИЦИ У ШОКУ: Нису имали ништа да пријаве на граници, а онда су испод мртвачког ковчега нашли…

Фото: јутјуб

МЕЂУ бројним прекршајима, које су цариници у сарадњи са полицијом открили током протеклих празника на неколико граничних прелаза, неки се издвајају по својој бизарности.

Нови мобилни телефони заплењени су 1. маја 2021. године на прелазу Хоргош, када је за детаљну контролу на улазу у земљу издвојено комби возило за превоз покојника, зајечарских регистарских ознака. Њиме су путовала двојица српских држављана, који су приликом сусрета са цариницима рекли да немају ништа да пријаве, сем личног пртљага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након детаљног прегледа, испод платформе предвиђене за смештај ковчега са посмртним остацима, заиста се налазио кофер са личним стварима, али и две картонске кутије, са укупно 20 нових мобилних телефона.

На овом истом прелазу су и 4. маја 2021. године цариници остали затечени призором који су угледали, када су на излазу из земље, за детаљан преглед мобилним скенером, издвојили македонски камион натоварен текстилним производима. Наиме, пошто су анализом слике са скенера уочили људске контуре, физичким прегледом су у простору полушасије приколице, изнад палетара, пронашли двојицу мушкараца који су буквално били “закачени“ са доње стране товарног дела камиона.

Сакривене мигранте открили су и на Прешеву неколико дана раније, када је на улазној страни за детаљан преглед издвојен камион, који је натоварен робом из Грчке транзитирао кроз нашу земљу на путу ка ЕУ. Цариници су у једном од палетарника на камионској приколици, намењеном за одлагање алата, пронашли тројицу склупчаних младића из Бангладеша. Као и у претходном случају мигранте је у даљу надлежност преузела полиција.

И цариници на прелазу Градина су 2. маја 2021. године открили необичан случај шверца девиза, када су детаљно прегледали “голф“ немачке регистрације, којим су путовала двојица турских држављана. Мада су претходно рекли да немају ништа да пријаве царинској контроли и да са собом носе мање суме новца, приликом детаљног прегледа возила, на клупи иза задњих седишта пронађена је торбица за прву помоћ пуна непријављених девиза.

У поменутој торбици, међу завојима и газама, откривено је 45.000 евра, док су путници у новчаницима имали још око 900 евра. Након што им је враћено по 10.000 евра, колико се без пријављивања може пренети преко границе, до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом задржана је сума од 25.900 евра.

Извор: Курир