Регион

ДОДИК ПОДИГАО РЕГИОН НА НОГЕ: „Једино реално да се Српска одвоји и удружи са Србијом“

Фото: Јутјуб

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас се Срби морају окренути себи и својим интересима, усмерити енергију на јачање Републике Српске.

Он је поручио да је једина реалност да Српска одвоји и удружи у неком облику са Србијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Само ту енергију код Срба ослободити је свакако велика победа свих нас, а та енергија мора да буде усмерена ка јачању Републике Српске и без обзира што прича Инцко или било ко друго. Једина реалност је да се Република Српска одвоји и да живи сама и да се удружи у неком облику, федералном, конфедералном са Србијом“, казао је Додик одговарајући на питање новинара који је њему од нон пејпера који су се појавили у претходном периоду најреалнији.

Додик је, након састанка са председником Србије Александром Вучићем и нацелницима општина Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар, рекао да је јачање Републике Српске и удруживање са Србијом противно западним интересима.

„Али, овде није питање зашто смо ми против њих, већ зашто су они против нас, овде се ради о насој земљи а не њиховој“, рекао је Додик.

Он је истакао да се Срби морају окренути себи и својим интересима и бити јасни у томе, али да морају „кореспондирати“ и са светом, јер не може другачије.

„Мислим да никада није било веће уверење код Срба, код руководства у Републици Српској и у Србји да треба да кажу – ово је наш интерес“, поручио је Додик и додао да то подразумева и свест о томе да оно што се Србима нуди не мора да значи да је то најбоље и добро“

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг