Регион

ДОДИК ШОКИРАО РЕГИОН: Самостална РЕПУБЛИКА СРПСКА би за 3 године ушла у ЕУ! Ево шта следи!

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик сматра да би Република Српска као самостална држава за три године испунила све захтеве које је поставила ЕУ и постала њена нова чланица.

„Најефикаснији пут ка ЕУ је да се поделимо и да самостално испуњавамо услове за чланство“, оценио је Додик у интервјуу за новинску агенцију ANA-MPA, преноси портал РТРС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је изразио жаљење што Европа није показала више сензибилитета за проблем звани БиХ, оценивши да нико не жели да види да је БиХ пропала и да се одржава још само, како је рекао, „на инфузији међународног фактора“.

Додик је рекао да се, након што БиХ, уз сав притисак међународне заједнице, није успела да заживи као држава, поставља логично питање да ли је дошло време за мирно раздруживање.

Када је реч о нон-пејперу који предвиђа промену граница на Балкану, Додик је рекао да није видео тај документ, већ само медијске извештаје о њему, нити зна ко је аутор, али да зна да у европским престоницама говоре о тим питањима.

„Дејтонским споразумом смо се разграничили, граница између Федерације БиХ и Републике Српске је успостављена, више од 70 одсто надлежности, битних за живот грађана су већ у ентитетима, зашто онда да се одржава илузија о БиХ коју нико у овом облику не жели“, сматра Додик.

Он је додао да, са друге стране, постоји питање Косова и Метохије и поставио питање како је неко замислио да тзв. Косову додели статус државе, отимајући земљу од Србије, а да Република Српска, власник своје територије, мора да остане у БиХ.

„Политика двоструких стандарда на тако малом подручју, бојим се, не може бити одржива“, указао је Додик.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Танјуг