Свет

ЕРДОГАН ШОКИРАО СВЕ: Ви хоћете да муслимани плате цену ВАШЕГ ГЕНОЦИДА!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган јуче је најоштрије осудио аустријску Владу јер је у недељу окачила израелску заставу на својој згради у Бечу како би упутила подршку Израелу у ескалацији сукоба са Палестинцима.

“Аустријска држава покушава да примора муслимане да плате цену за геноцид који је починила над Јеврејима“, рекао је Ердоган, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да је Израел “убица без премца“.

“Израел убија дечицу од 5-6 година. Убија жене, убија старце“, рекао је Ердоган, напомињући да Турска наставља да улаже напоре да заштити Палестину и Јерусалим, пренела је Анадолија.

Председник Турске је позвао све међународне организације да предузму потребне кораке и мере како би заштитиле Палестинце.

„Позивамо Уједињене нације, Савет безбедности, Организацију исламске сарадње и све друге међународне организације да делују у корист потлачених Палестинаца и Ал-Кудса (Јерусалима)“, казао је Ердоган после састанка његовог кабинета у Анкари.

Он је предложио формирање комисије састављене од представника три главне религије за управљање Јерусалимом.

„Најисправнији пут у данашњем времену је да Ал-Кудсом управља комисија састављена од представника три велике религије“, казао је Ердоган.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Танјуг