Србија

Глумац Феђа Стојановић је преминуо а његов живот је обележила велика трагедија

Глумац Феђа Стојановић умро је у 73. години. Он је пролазио кроз неке од најтежих тренутака у животу и уместо да се весели што је оженио сина Уроша (44) и да се радује његовом првом филму у Холивуду, спремао је његову сахрану 2017. године.

Један од најталентованијих редитеља изненада је преминуо 2017. године у свом стану у Лос Анђелесу, где је живео последњих десетак година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Урош није имао никаквих проблема. Оженио се пре три месеца. Жена му је глумица с нашим простора која је тамо почела да гради каријеру. Заволели су се. Све је то тако кратко трајало – са кнедлом у грлу изговарао је Феђа, који је мало пре тога био примио позив из Америке да су његовог сина пронашли мртвог.

Глумац је стално био у контакту са сином, који се није жалио да има проблеме.

– Ишао је пре пола године на неки преглед. Утврдили су да је потпуно здрав. Чекао је да крене да снима свој филм – казао је био Стојановић и додао:

– Не знамо још узрок смрти, само претпостављамо да је срчани удар. Вероватно ће се испоставити да му је стало срце.

Феђа се тешко носио с трагедијом.

– Здравствено сам добро. Ментално сам лоше. Провалија. Шта да вам кажем – једва је изустио тада Стојановић.

Урошева урна је донета у Србију и положена на Новом гробљу.

– Не знамо још датум његове сахране. Мораћемо да чекамо сигурно још најмање две недеље. Није још завршена аутопсија, после ће бити обављена кремација, а онда ће његова урна бити донета у Србију. Његове колеге спремају комеморацију, која ће се одржати у Кинотеци, тако сам начуо. Нисам у стању да учествујем у томе – рекао је био глумац.

Урош Стојановић снимио је филм „Чарлстон за Огњенку“, који ће златним словима бити исписан у историји српске кинематографије, не само због повратка у великом стилу на велико платно Оливере Катарине већ и јер је лансирао неке нове младе глумице. Након великог успеха, није добио шансу да сними други филм, па је отишао у Холивуд. Десет година је спремао свој холивудски првенац, али смрт га је спречила да постане отац и настави да снима дивне филмове.

Извор: Блиц