Русија

Хитно! ПУТИН СЕ ОБРАТИО СВЕТСКОЈ ЈАВНОСТИ: Ствара се АНТИРУСИЈА!

Фото: Јутјуб

Украјину настоје да претворе у антипод Русији, у некакву Антирусију, рекао је руски председник Владимир Путин.

„Судећи по свему, и то је тужно, Украјину полако, али сигурно претварају у некакав антипод Русији, у некакву Антирусију, у платформу са чије територије ћемо константно, очигледно, добијати вести које ће захтевати нашу посебну пажњу с аспекта осигуравања безбедности “, рекао је Путин отварајући седницу са члановима Савета за безбедност Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да Запад подржава чистку на политичкој сцени која је почела у Украјини.

„Сада се тамо одвија очигледна чистка на политичкој сцени. Затварају се национални медији. И ништа, наши западни партнери уопште не реагују, да не кажемо да подржавају такве одлуке“, истакао је Путин.

Руски председник је коментарисао и то што су власти у Кијеву опозиционог политичара Виктора Медведчука ставиле у кућни притвор под оптужбом за велеиздају.

Он је указао да неки представници руководства Украјине годинама спокојно сарађују са Русијом, укључујући и Крим, док се то представницима опозиције ставља на терет.

„Из политичких разлога се некоме на терет ставља сарадња са Русијом у области економије, иако многи, међу њима, и високи званичници Украјине активно сарађују са Русијом , па и са Кримом, и ником ништа“, рекао је он.

Раније данас, портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да Путин сматра да је лидер украјинске партије „Опозициона платформа – за живот“ Виктор Медведчук, којег Кијев сумњичи за велеиздају и проневеру националних ресурса на Криму, један од ретких украјинских политичара који се на делу залаже за нормализацију односа са Русијом.

О процесу који се води против њега у Кремљу кажу да се надају да се не ради о лову на вештице.

 

Извор: rs.sputniknews.com