Свет

Хитно се огласио! ЦЕЛА АМЕРИКА ЈЕ СЛУШАЛА ОВЕ БАЈДЕНОВЕ РЕЧИ СИНОЋ: Ситуација је веома ОЗБИЉНА!

Фото: Јутјуб

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да бројка од 266.000 новоотворених радних места током априла није разочаравајућа, већ добар показатељ да су САД на правом путу и да предстоји још много посла.

Бајден се обратио пошто је Секретаријат за рад објавио бројке на основу којих је део америчке јавности проценио да је април обележио тренд успореног запошљавања, а истовремено подаци о броју отворених радних места у марту ревидирани су на 770.000, уместо првобитних пријављених 916.000, пренео је Глас Америке (ВОА).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чујем коментаре да би требало да будемо разочарани. Нисмо ни мислили да ће све да се догоди 60 дана од ступања на снагу плана за опоравак америчке економије. Јасно је да је реч о дуготрајном процесу, чије резултате је могуће сагледати након годину дана – рекао је Бајден новинарима у Белој кући.

Одговарајући на примедбе да због бенефиција у оквиру недавно усвојеног пакета помоћи од 1,9 хиљада милијарди долара део грађана не жели да тражи посао јер прима накнаде које су веће од минималне зараде, амерички председник је рекао да извештаји показују да је проблем већи од тога и да САД имају осам милиона радника мање у односу на период пре пандемије.

Он је појаснио да се САД још извлаче, како се изразио, из дубоке провалије.

– Нико не треба да потцени колико је ово озбиљна борба. Овог месеца запослено је 266.000 људи више у односу на прошли. План за спас америчке економије пројектован је да покрије целу годину и треба да нас врати тамо где смо били – рекао је амерички председник.

Упркос евидентним побољшањима у сфери економије, која је по процени стручњака под највећим изазовима од времена Другог светског рата, милиони америчких грађана су и даље незапослени, наводи ВОА.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Танјуг