Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Склоните се са улице, стиже невреме!

Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење на невреме. Како се наводи на сајту завода, очекују нас снажан пљусак и град.

– У наредна два сата у Поморављу, Подунављу, као и у Банату нестабилно са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. На западу, југозападу и југоистоку Србије местимично са кишом слабог и умереног интензитета – последња је најава РХМЗ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Невреме је већ захватило Шумадију, тачије Љиг и околину, а након тога су се тмурни облаци преместили ка Аранђеловцу и околини и сада настављају да се селе у поменуте делове наше земље.

До краја маја могу се очекивати обилне падавине и знатно свежије време за ово доба године, а пљускови и до половине јуна, рекла је прогностичарка Хидрометеоролошког завода Србије Драгана Броћовић и додала да је данас дат наранџасти метео-аларм.

За готово целу Србију, као и за поједине делове Београда, на снази је наранџасти метео-аларм који упозорава на опасне временске појаве, односно на обилније падавине са суградицом или градом, упозорила је за Тањуг Драгана Броћовић.

– Иако је време хладније у односу на предходну годину, киша није неуобичајна појава за месец мај с обзиром да га одликује нестабилно време са честом појавом пљускова и грмљавине – рекла је Драгана Броћовић и подсетила на обилне падавине у мају 2014. године, када је поплављен Обреновац.

За викенд нас очекује краткотрајни престанак падавина као и сунчано, топлије време, са температурама и до 27 степени.

Извор: Блиц