Србија

Хорор! БАЦИЛА БЕБУ У КОНТЕЈНЕР, МАЈКА ЈОЈ ПОМОГЛА: Обреновчанке оптужене за монструозан чин!

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Обреновчанки Миље Пријовић и њене мајке Бранке Пријовић, које се терете да су 23. децембра прошле године Миљину тек рођену бебу бациле у контејнер у Улици краља Милутина, у обреновачком насељу Ројковац. Миља се породила у стану у којем је живела с родитељима, а новорођенче је бачено у контејнер испред њене зграде.

Бездушне мајка и ћерка оптужницом се терете за кривично дело тешко убиство у покушају у саизвршилаштву зато што је досадашњом истрагом утврђено да су свесно бациле бебицу женског пола у смеће да би је се отарасиле. Да је беба бачена, открио је случајно око 20 сати тог 23. децембра возач Хитне помоћи Душан Марјановић када је до ГАК у Вишеградској возио Миљу због обилног крварења. Прегледом је утврђено да се породила и Марјановић је одмах обавестио полицију о сазнању и она је под притиском признала где је завршила беба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новорођенче је из контејнера извукла млада, али храбра полицајка Катарина Илић (23) из ПС Обреновац, свесна да чини велико дело и спасава један тек започети живот.

– Полиција је 23. децембра добила дојаву да се једна девојка породила и да је њена мајка бебу бацила у контејнер. С екипом сам отишла на терен и тамо смо затекли Хитну помоћ. Гледали смо око контејнера, али с обзиром на то да се није чуо никакав плач, шеф смене је отишао до стана породице која је, према дојави, бебу бацила да би добио што више информација. Најбитнија информација коју смо добили јесте да је жена бацила новорођенче и да се беба налази у другом контејнеру. Деда детета није знао шта га је снашло, човек је био ван себе. Колега је само питао у ком контејнеру је дете. То су били тренуци у којима је само морало брзо да се ради да не буде касно и, стварно, свако је одрадио свој део посла. Колега је добио ту информацију, радник Хитне помоћи је већ извадио пола смећа из контејнера који су били пуни. Ми смо стрчали и у другом контејнеру смо нашли то дете – испричала је тада, одмах по спасавању бебе, Катарина Илић за Српски телеграф.

Девојка која је полицијски позив заволела преко старијег брата полицајца тврди да није имала дилему да уђе у прљави контејнер да би пронашла дете.

– Вратила сам се са колегом до тог контејнера и радник Хитне службе је већ био ту, извадио је све кесе, осим четири последње на дну и контејнер је ставио у положај да могу да их дохватим. Гурнула сам руке и видела четири кесе, пипала сам да видим шта је у њима. Осетио се само благи трзај и ја сам одмах кренула да вадим кесу. Беба је кренула да испада из ње јер је кеса била, на срећу, благо везана, а ја сам је ухватила, па наслонила на колено и почела да је трљам по леђима и беба је тада заплакала. Тихо, али је заплакала… – препричала је полицајка читаву драму која се одиграла тада.

Катарина: Држала сам је као да је моја

Млада полицајка се све време бебиног опоравка у болници интересовала за њено стање, а и данас се свега сећа живо. Увек ће, каже, памтити како је желела да што дуже држи девојчицу у сигурним рукама.

– Мени је вођа патроле рекао: „Предај дете лекару!“ Тим речима. Ја сам га само погледала и помислила како да предам дете, тек смо га извадили. Не знамо ни шта ће да буде с њим, ти ми кажеш: „Предај.“ Нема шансе, како сад да га предам… Ту су била кола Хитне помоћи, они су у санитету имали сву пратећу опрему да ураде све што је било неопходно. Они су је очистили… Ја сам држала бебу као да је моја – казала је Катарина.

Деда Рајко: Одричем се ћерке и жене, а унуку ћу да гајим…

Док су мајка и баба на саслушању пребацивале кривицу једна на другу, бебицин деда Рајко, отац породиље, од почетка је био очајан и само је понављао да не може да верује шта га је задесило.

– Не желим више никад да чујем за ћерку и супругу, којих се одричем, а унуку, која се родила, прихватам оберучке! Невино дете ни за шта није криво, њу нам је бог послао, прихватићу је и одгајити овим старачким рукама – рекао је Рајко Пријовић по сазнању да је пуком срећом избегнута смрт новорођенчета.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс