Србија

Игор Јурић шокирао Србију: Знам више имена, спреман сам да идем на полиграф

Београд — Оснивач Фондације Тијана Јурић, Игор, рекао је да не жели да каже име политичара педофила, јер то, како каже, може имати контраефекте.

Он је гостујући у „150 минута“ рекао да је када је изнео име познатог стилисте у Новом Саду добио тужбу. „Ја сам добио од једног од њих, то је стилиста из Новог Сада, јер сам рекао његово име и тужио ме за клевету, тражи одштету 300.000 динара. Људи морају да схвате да је изношење једног имена за мене притисак и оптерећење“, казао је Јурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање о томе што је испитиван у УКП због навода у једној емсији, Јурић каже да је то доживео као притисак.

„Повод је за мене био крајње чудан, ја сам се јако изненадио да бих на основу једне телевизијске емисије где нисам рекао ништа ново, да сам позван. На то ништа ново сам одговорио својим сазнањима које имам и о којима сам већ и говорио. Припадници УКП су били коректни, чини ми се да нису били довољно обавештени. Нису ни погледали емисију него су пратили медије. Ја сам то доживео као једну врсту притиска и тако сам се осетио и у самом разговору“, рекао је Јурић.

Говорећи о саопштењу МУП након испитивања, Јурић је казао да је и то доживео као притисак, те да је имало разлога да неки други буду позвани на разговор.

Потврдио је још једном да је име политичара педофила открио тадашњем министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу.

„Знам човека, знам их више. То су људи који су познати јавности. Морате да знате да када разговарамо о овој теми морате прво да испратите шта фондација ради и морате да знате да су ти људи или у притвору или затвору или се воде поступци против њих, тако да радимо“, казао је он.

„Када Игор Јурић изађе у јавност са именом знајте да ће тај неко завршити у затвору. Та имена сам изнео министру Стефановићу, ја сам имао поверења у државу и у министра“, рекао је Јурић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92