Србија

ИСТИЧЕ РОК ЗА ПЛАЋАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ! Казна за кашњење и до 50.000 динара! Ево шта треба да знате!

Рок за плаћање пореза на имовину за други квартал ове године истиче у понедељак 17. маја и уколико се ова обавеза не уплати на време држава ће папрено наплатити сваки дан кашњења.

Оправдање за кашњење неће бити ни за оне обвезнике који још увек нису добили решење од локалних самоуправа јер је тако законом регулисано.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додуше таквих је мало јер их је већина управа за јавне приходе већ доставила на адресе грађана па су упознати о свом укупном пореском задужењу за ову годину и довољно је да уплате једну четвртину од оног што им је прописано.

Они пак који још увек немају овај папир, рату треба да уплате на основу задужења из прошлогодишњег решења јер то што се касни са доставом, не значи да ће држава, ако ову обавезу не измире на време, каснити са каматама, али и казнама.

Такав је закон и ко га не поштује неће му се исплатити, јер не само што ће му се за сваки дан кашњења зарачунати затезна камата, која тренутно износи 9 посто на годишњем нивоу, већ ризикује и да плати казну од 50.000 динара по неплаћеном кварталу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс