Русија

Изненадио све! ПУТИН КОМЕНТАРИСАО ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНУ: Бићете у ЧУДУ кад чујете шта је РЕКАО!

Руски председник Владимир Путин позвао је данас на окончање насиља на обе стране у израелско-палестинском сукобу, и на проналажење начина за решавање те ситуације.

„Последњих дана били смо сведоци оштре ескалације на Средњем истоку, и сви смо тога свесни и са забринутошћу пратимо развој ситуације у том региону“, изјавио је Путин на церемонији примања акредитива страних амбасадора, а преноси руска агенција Тас с.

Председник Русије је навео да је избијање сукоба између Палестинаца и Израелаца већ резултирало великим бројем цивилних жртава, укључујући и децу.

Путин се осврнуо и на ситуацију у свету, наводећи да урушавање структуре контроле наоружања, терористичке активности и питања сајбер безбедности, поред пандемије корона вируса, компликују глобалну ситуацију.

„Нажалост, глобална ситуација је и даље нестабилна и наставља да се погоршава. Увиђамо да пандемија корона вируса није једини разлог, иако је већ нанела велику штету свима нама, односећи више милиона живота и подстичући дубоке промене у свим областима активностИ“, истакао је Путин.

Према његовим речима, питање „урушавања структуре контроле наоружања није ништа мање алармантно, тероризам се поново буди, док је питање међународне сајбер безбедности све присутније“.

Путин је, такође, поручио да је званична Москва спремна за интеракцију са свим земјлама и за изградњу међусобно корисне сарадње на принципима једнакости и немешања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Танјуг