Србија

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ! „Дугорочан циљ Албанаца – протеривање Срба са Косова“ Ево шта следи!

Директор Института за изучавање словенских народа Руске академије наука Др Константин Никифоров каже да је прича о стварању велике Албаније,прилично је стара.

Сматра да то што лидери косовских Албанаца прете да ће спојити Косово са Албанијом ако им се не призна држава, је крајње неозбиљно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Они се ни о чему не питају и раде и радиће онако како им нареде у Вашингтону. То што су са великим закашњењем одведени у Хаг Тачи и компанија зликоваца, има за циљ да поручи косовским политичарима да не могу да солирају и да морају да слушају шта им кажу у Вашингтону, где су и створили ту лажну државу отимајући територију од Србије“, сматра Никифоров.

Никифоров је према писњу Новости неспорно најбољи познавалац историје не само Срба већ свих народа који живе на Балкану. Ових дана је објавио врло интересантну књигу „Од Србије до Србије“, у којој пише о догађајима од почетка 19. века до данас. Никифоров је и главни уредник часописа „Балкански алманах“.

Како даље наводи, приче о мултиетничком Косову су бајке јер Срби и даље живе врло тешко и често их физички нападају Албанци.

„Ко боље зна ситуацију и односе на Косову види да је дугорочан циљ Албанаца да се сталним притиском на Србе протерају са својих вековних огњишта“, каже Никифоров.

У ближој будућности, додаје, Запад неће дозволити да се Република Српска припоји Србији, мада он не види будућност БиХ, јер ентитети и даље живе одвојено, а „представници народа у централној власти у Сарајеву се више међусобно свађају него што заједнички раде“.

„Осим тога, из многобројних разговора за време боравка у Београду стекао сам утисак да ни Србијанци нису спремни на ту „трампу“. За Србе Косово није само територија већ центар духовности, срце и душа Србије“, закључује Никифоров.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92