СРБИЈА ЈАВЉА

Језиво! ВОЈНИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРИО МОСКВУ, НАТО „ОЛУЈА“ ИДЕ КА РУСИЈИ! Француска тенковска чета и британски јуришни хеликоптери! Спрема се…

Годишње војне вежбе НАТО-а у Естонији одржаће се од 17. маја до 5. јуна. На вежбама под називом “Пролећна олуја” учествоваће око 7.000 војника из неколико држава-чланица НАТО-а. Руски војни експерт Иван Коновалов упозорава да су ове вежбе заправо офанзивне

– Јединице НАТО-а се налазе поред руских граница што представља директно кршење Оснивачког акта о узајамним односима, сарадњи и безбедности између Русије и блокова из 1997. године. У документу се наводи да ће стране тежити транспарентности, предвидивости и међусобном поверењу у погледу величине и функција војних снага – рекао је Коновалов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У пракси, војска Алијансе се непрекидно налази у близини граница Русије, навео је експерт. Он је подвукао да ће на обуци бити увежбаване офанзивне, а не одбрамбене акције.

– Поред тога, повећаће се ударна компонента вежби блока, посебно у Источној Европи, већ сада то запажамо. На пример, сама чињеница да ће француска тенковска чета и јуришни хеликоптери Велике Британије учествовати у “Пролећној олуји”, говори и о припреми офанзивних, а не одбрамбених акција, како се промовише на Западу – објаснио је Коновалов.

Експерт је вежбе назвао провокацијом и навео да управо акције Северноатланске алијансе представљају претњу за Русију, а не обрнуто.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com