Србија

КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ! Доноси се веома важна одлука! Ево о чему је реч!

Ово је изузетно амбициозан циљ да 21. јуна пустимо фестивале и прославе. Морамо много да радимо и да разговарамо са младима и да кажемо да само заједно можемо да се вратимо у нормалан живот, а кључ успеха је вакцинација грађана млађих од 30 година. Од њих зависи – поручила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Подсетимо, 21. јуна Кризни штаб треба да одлучи да ли ће попустити мере, а то првенстевно зависи два кључна фактора – да до тада имамо више од 50 одсто вакцинисаног пунолетног становништа и мање од 100 новозаражаних за да у целој Србији. Према последњем пресеку, од јуче, имали смо 550 новооболелих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А ако се млади вакцинишу, поручила је, моћи ће да иду на журке, прославе, матуре и да живе нормалан живот.

Кризни штаб следеће недеље

Седница Кризног штаба биће следеће недеље, најавила је Брнабић и додала да ће фокус бити на пресеку тренутне епидемиолошке ситуације.

Она је још рекла да се размишља да се дозволи кафићима и ресторанима да им се радно време продужи са 22 до поноћи.

Данас креће кампања за вакцинацију младих од 16 до 25 година и она се управо представља у Дому омладине.

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је јуче овај догађај којим ће се покренути таргетирана кампања за вакцинацију младих.

Ова кампања имаће за циљ да постигне већи број вакцинисаних ове популације где је иначе, како премијерка каже, проценат проблематичан.

– Покрећемо кампању, ја ћу наставити да обилазим Србију и да молим и апелујем на људе да се вакцинишу, јер је то једини начин да победимо коронавирус и наставимо са нормалним животом – рекла је премијерка.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Блиц.рс