Србија

Лоше вести! ЛЕДЕНА НЕДЕЉА ПРЕД НАМА: Температуре се враћају на нулу – метеоролог објавио детаљну временску прогнозу! Ево шта нас чека!

МЕТЕОРОЛОГ Weather2Umbrella Ђорђе Ђурић објавио је на свом фејсбук налогу какво нас време чека до краја следеће недеље.

– У Србији у суботу након облачног јутра са кишом, следи разведравање и то већ ујутро у северним, а до средине дана и у осталим пределима Србије, па ће у наставку дана бити сунчано, али осетно свежије у односу на претходни дан. Дуваће умерен до појачан, на истоку Србије и јак северозападни ветар, после подне у слабљењу. Минимална температура од 6 до 12°Ц, у Београду 10°Ц, максимална дневна од 16 до 20°Ц, у Београду до 18°Ц – написао је Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он истиче да ће недељно јутро бити веома хладно и ведро, у котлинама са маглом.

– Минимална јутарња температура од 0 до 8°Ц, понегде уз приземни мраз. Током дана сунчано и топло, а максимална дневна од 21 до 25°Ц. Југоисточни ветар током дана у појачању. У понедељак и уторак сунчано и веома топло, уз умерен до јак југоисточни ветар, у кошавском подручју и са олујним ударима, на југу Баната и преко 80 км/х. Максимална температура у понедељак од 23 до 27°Ц, а у уторак од 25 до 30°Ц, док ће у Неготинској Крајини бити мало хладније. У среду пре подне сунчано, а после подне и увече са запада повећање облачности, па се очекује пљускови са грмљавином. Максимална температура око 25°Ц. У четвртак променљиво облачно и свежије, уз северозападни ветар. Максимална температура у већини предела биће око 20°Ц – пише Ђурић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс