Свет

ЛОШЕ ВЕСТИ! Стило упозорење: Бил Гејтс се огласио о вакцинама – Када ће корона бити „укроћена“? Не у 2021! Његове речи су разбеснеле свет!

БИЛ Гејтс, један од најбогатијих људи у свету и најмоћнији филантроп, рекао да је ипак забринут да свет неће извући поуке из пандемије ковида-19 и припремити се за будуће глобалне епидемије.

– Још постоје нека питања о томе у којој мери ће се користити вакцина Џонсон & Џонсон. Било би добро да буде прихваћена, али и без тога ће неке богатије земље, укључујући САД и Велику Британију, до лета досегнути високу стопу имунизације. То ће омогућити да се вакцине дистрибуирају по целом свету до краја 2021. и током 2022. Нећемо искоренити ову болест, али до краја 2022. свешћемо је на врло мале бројке – рекао је Гејтс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да постоји неједнакост у стопи вакцинације широм света, као и да не постоји некаква светска влада која игнорише амерички новац за истраживање и развој.

– Тренутно се у богатим земљама вакцинишу старије особе јер те земље су у пандемији прошле лошије од већине земаља у развоју и то је била добра ствар. Чињеница да сада вакцинишемо 30-годишњаке у Великој Британији и САД-у, а да немамо цепива за све 60-годишњаке у Бразилу и Јужној Африци није поштена, али за три или четири месеца цепива ће бити доступна свим земљама које имају врло озбиљну епидемију – навео је Гејтс.

Говорећи о својој забринутости за будућност Гејтс је рекао да се брине како ће свет заборавити на ковид-19 и да га неће искористити како би у будућим пандемијама био спремнији. Но сматра да ће ова генерација ипак памтити шта се догодило, зато што су милијарде долара изгубљене, те ће убудуће тражити глобални одговор на сличну кризу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо