Издвајамо Православље

МОЛИТВА КОЈА ЋЕ РАСТЕРАТИ ВАШЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ: Када сте у НЕВОЉИ изговорите ОВЕ ЧУДОТВОРНЕ РЕЧИ…

Господе сила, буди с нама, јер другога помоћника у тузи немамо, изван Тебе, Господе сила, помилуј нас.

Суди, Господе, онима који нам чине зло, обори оне који хоће да нас оборе.
Узми оружје и штит и устани у помоћ нашу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пресвета Богородице, за време живота мога не остави мене, не повери ме суду људскоме, већ сама заступи и помилуј ме.

Сву наду моју полажем на Тебе, Мати Божја, сачувај ме под окриљем Твојим.
Да васкрсне Бог и да се расточе непријатељи Његови и да побегну од лица Његовог мрзитељи Његови.

Господе, Боже сила, Боже спасења нашег, Боже Који сам чиниш чудеса, погледај милостиво и снисходљиво на Своје смирене слуге, и чуј нас човекољубиво, и помилуј.

Ево, наши се непријатељи скупише против нас, да нас униште и да разоре светиње наше. И Ти, који све знаш, знаш да су неправедно устали на нас и да се не можемо одупрети Њиховом мноштву ако нам Ти не помогнеш.

И овако грешни и недостојни, кајући се, са сузама Ти се молимо: помози нам Боже, Спаситељу наш, и избави нас ради славе Имена Твог, да не би рекли непријатељи наши: гле, оставио их је Бог, и нема онога ко их избавља и спасава, већ да познају сви народи да си Ти Бог наш, а ми деца Твоја, увек заштићавана Твојом влашћу.

Покажи нам, Господе, Твоју милост, да би се примениле на нас речи које је Мојсије рекао Израиљу: “Будите одважни, стојте и видећете спасење Господње, јер ће се Господ борити за вас.”

Дај нам добро знамење, да виде сви који мрзе Православну веру нашу и нас, да се посраме и смире.

О Господе, Боже, Спаситељу, Снаго и Надо и Заступништво наше, не помени безакоња и неправду народа Твог и не окрени се од нас у гневу Своме, него милостиво и снисходљиво посети Своје смирене слуге.

Дођи нам у помоћ и разруши лукаве савете оних што нам зло мисле;суди онима који нас вређају и покори оне који се против нас боре; обрати њихову нечисту дрскост у страх и бекство.

Опрости грехе онима којима си доделио да у борби положе своје животе за веру и отаџбину и дај им нераспадљиве венце у дан Праведног Суда Твог.

Јер си Ти Заступник, Победа и Спасење свих оних који се надају у Тебе, и Тебе славимо, Оца, Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова.

Амин.

 

Извор: Србија јавља