Србија

Морате знати! КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА 3.000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Ево ко неће морати да попуњава пријаву и до када новац леже на рачун

Сви грађани Србије који приме макар и прву дозу вакцине у Србији до 31. маја имаће право на финансијску помоћ државе у износу од 3.000 динара.

Пријава почиње 1. јуна и трајаће до 15. јуна, а паре на рачуне грађана у банкама држава ће исплатити у периоду од 12. до 20. јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што је најважније испоштовати јесте да се вакцинишете до наредног понедељка, односно 31. маја. Дакле, сви који се вакцинишу после тог датума, немају право на помоћ.

Што се тиче пријаве, процедура ће бити организована на исти начин као што смо се ове године пријављивали за 60 евра помоћи или прошле године за 100 евра. Пријава ће практично бити могућа на два начина: електронски преко сајта Управе за трезор и телефонски, и то на број телефона који ће бити објављен уочи 1. јуна када и почиње пријава.

То практично значи да ће и за 3.000 динара за вакцинисане бити потребно оставити следеће податке: ЈМБГ, број личне карте и назив банке у којој имате отворен рачун. Уколико немате рачун у банци, у пријави је потребно само навести назив банке и рачун ће вам бити аутоматски отворен.

Ко мора да се пријављује?

Пензионери и грађани који примају социјалну помоћ неће морати да се пријављују. Сви остали грађани ће имати ту обавезу. Притом је важно истаћи да право на додатних 3.000 динара за вакцинисане имају сви грађани Србије старији од 16 година. За остваривање права на финансијску помоћ неће бити важно коју вакцину су грађани примили од 4 доступне у нашој земљи, а то су вакцине произвођача Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик В. Информацију о примљеној вакцини, као и о датуму вакцинисања, грађани практично неће морати у пријави ни да дају.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц