Србија

Морате знати! НОВО ОВЛАШЋЕЊЕ ЗА КОМУНАЛЦЕ! Провераваће без најаве и ОДУЗИМАЋЕ уређаје ако кршите ово правило!

У Министарству за заштиту животне средине увелико припремају Нацрт о изменама и допунама Закона о буци.

У Србији ће ускоро сви инспектори за заштиту животне средине и комунални милицајци имати специјалне справе за мерење звука и без најаве проверавати ниво буке, па чак и за казну привремено одузимати уређаје са којих се емитује недозвољена бука.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такве справе омогућиће надлежнима да добијају неодговорне и у судском процесу. Бука је уз загађење ваздуха највећи непријатељ живота у Србији, поготово у Београду.

Пандемија короне и приотивепидемиолошке мере које се релативно константно примењују, утицали су да грађани у последњих 14 месеци мању муку муче са буком која долази из кафића, ресторана, ноћних клубова…

У тренутку када се привреда полако у потпуности отвара заједно са угоститељским објектима бука ће поново негативно утицати на живот многих у Србији.

Због тога у Министарству за заштиту животне средине увелико припремају Нацрт о изменама и допунама Закона о буци који би ускоро требало да се нађе и на седници Владе, а потом и као предлог закона у Скупштини.

Предлог закона је скоро утврђен и остало је да Радна група усагласи још неке техничке детаље како би био послат на јавну расправу. Када закон буде усвојен, комунална милиција и инспектори за заштиту животне средине моћи ће без најаве да проверавају ниво буке путем справа које су баждарене и којима ће бити опремљен сваки милиционар.

Комунална милиција моћи ће на лицу места да изриче мере престанка емитовања гласне музике и да привремено одузме средство са кога се емитује недозвољена бука.

На тај начин коначно ће бити заштићено стотине хиљада Београђанки и Београђана који су изложени терору бахатих суграђана који мисле да могу да раде шта хоће и да за њих закон не важи.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО/Блиц