Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Европска унија отвара границе за све путнике, али постоји један услов!

Европска унија се усагласила да отвори границе свим путницима који су завршили процес вакцинисања, јавила је је француска агенција АФП

Подсетимо, челници ЕУ нису успели да доврше преговоре о увођењу дигиталних зелених потврда у уторак, чиме би почели да спроводе план за витални спас надолазеће туристичке сезоне, али преговори се настављају у четвртак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такозвана дигитална зелена потврда биће доказ да је особа вакцинисана против ковида-19, да има негативан резултат теста или да је преболела болест.

Пасош-потврда о вакцинацији против корона вируса ради слободног путовања важила би само за вакцине одобрене од стране Европске агенције за лекове (ЕМА). Европска комисија предложила је недавно државама чланицама да ублаже тренутна ограничења за неесенцијална путовања за грађане такозваних трећих земаља који су вакцинисани вакцинама одобреним од стране ЕМА.

ЕМА је до сада одобрила вакцине копанија Фајзер, Модерна, Џонсон и Џонсон и АстраЗенека.

Вакцина Спутник В је и даље је у процесу анализирања од овог европског тела, и како је речено у седишту Космиије, док се званично не одобри коришћење ове вакцине, особе вакцинисане Спутњиком не спадају у групу грађана који би могли слободно да путују у европским земљама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс