Свет

Настао хаос! ЦЕЛА ЕВРОПА У ШОКУ: Шта то раде лидери ЕУ и САД у рату против РУСИЈЕ?

Становници Европске уније коментарисали су огорчење западних политичара због руских контрамера које су уследиле као одговор на још један напад на Русију.

Страни медији широко извештавају о следећем кругу сукоба Запада и Русије, покушавајући да представе руску страну као агресора. У том контексту, аустријски лист Дер Стандард није био изузетак, у чијем је чланку критични став политичара САД-а и ЕУ показао да је руско руководство донело одлуку као одговор на још један напад на њих, да забрани осморици високих званичника из Европске уније да уђу у Русију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такве противмере Русије у Бриселу пожуриле су да се назову „неутемељеним“ и „очигледно политички мотивисаним”. Ову тачку гледишта подржало је и руководство Сједињених Држава.

Заузврат су обични Европљани били збуњени када су сазнали за сличну реакцију ЕУ и Сједињених Држава на симетрични одговор Русије, што је примећено у интернет издање „ИноСМИ.Ру“.

„Прво су годинама пљачкали Русију, добивши упутства из Вашингтона, а затим су увређени што Русија реагује на ово“, рекао је корисник који се потписује као „цоолио12310“.

Ову тачку гледишта подржали су и други читаоци, изражавајући збуњеност што западни политичари очекују послушност Русије и указујући на чињеницу да она „неће толерисати санкције, увреде и ембарго од земаља лојалних Сједињеним Државама“.

Истовремено су указали да нико на Западу није никада чак ни покушао да разговара о могућности изрицања санкција за инвазију на Ирак.

Такође, нико не обраћа пажњу на процес заузимања Палестине, злочин руководства Саудијске Арабије над новинаром почињен у амбасади ове земље, као ни реакцију ЕУ на очигледно политизовани прогон оснивача Викиликса, Асанжа. Запад је такође радије заборавио на „мучитељске затворе на Kуби, па чак и у ЕУ“.

„Поздравимо доследност и вредности ЕУ! Овако ЕУ жели да заслужи поштовање у свету и жели да је доживљавамо као снажног и објективног партнера“, резимирао је Европљанин.

 

Извор: Webtribune.rs