Свет

Неверица! АМЕРИЧКА ПОСАДА ПОКАЗАЛА СРЕДЊИ ПРСТ РУСКОМ ПИЛОТУ, оно што је он урадио потом толико их је понизило да ће памтити док су живи!

НАТО провокације у руском пограничном подручју могле би да доведу до понављања инцидента понижавајућег за Сједињене Државе који се догодио пре неколико деценија, упозоравају војни стручњаци из Кине

Хладни рат између Сједињених Држава и Совјетског Савеза некада је био предмет велике бриге читавог света, јер су две највеће светске силе биле на ивици војног сукоба у пуном обиму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас догађаји тих година поново добијају на значају с обзиром да су односи САД и Русије на врло ниском нивоу. САД и њихови НАТО савезници понашају се прилично агресивно у „дворишту Руске Федерације“, што може проузроковати оштру ескалацију ситуације, оцењује кинеска агенција Соху, наводећи да америчка војска дозвољава себи да вређа противнике, не размишљајући о последицама.

Кинески стручњаци подсетили су да се пре неколико деценија у близини граница СССР-а догодила изузетно бурна епизода, услед чега је америчка војска строго кажњена због свог увредљивог геста према пилотима совјетских ловаца.

Према агенцији Соху, све је почело чињеницом да је совјетска летелица приметила амерички авион који се великом брзином упутио ка територијалним водама СССР-а. Ловац Су-27 послат је у сусрет америчкој борбеној јединици.

Авион се приближио страној летелицио и кружио изнад њега. Као одговор, посада америчког авиона показала је средњи прст совјетском пилоту. Он није могао да поднесе такву увреду, полетео је изнад америчког авиона и отворио поклопац једног од својих резервоара за гориво. Тако се око скоро тона горива излила право на главе америчких пилота.

Кинеска агенција оцењује да је ова епизода данас актуелнија него икад. Америчка војска и њихови савезници треба да је се сећају сваки пут кадс се својим авионима приближе руским границама, закључује Соху.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/politiros/sohu