Србија

НИЈЕ ДОБРО! Метеоролог издао упозорење за наредне дане: Стижу временске непогоде!

Метеоролог Марко Чубрило, издао је упозорење које се односи на наредне дане и временске прилике које нам они доносе

Претходни топли и сунчани дани накратко су нас подсетили на лето, међутим, према најавама метеоролога данас ће бити последњи такав дан, будући да се већ од вечерас предвиђа дужи нестабилан период.
Упозорење

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Метеоролог Марко Чубрило, на свом Фејсбук профилу издао је упозорење које се односи на наредне дане и временске прилике које нам они доносе.

„Од вечерас улазимо у изразито нестабилан период који ће доносити честу појаву локалних пљускова са грмљавином и локалних временских непогода“, саопштио је Чубрило.

Од среде пљускови и грмљавина

Већ у среду пре подне на западу и југозападу, а у току дана и над осталим делом региона долази до дестабилизације атмосфере, уз појаву грмљавинских пљускова, а понегде може да дође и до локалних непогода, наводи метеоролог. Дневни максимум у среду биће између 14 и 28 степени на истоку региона, дуваће јужни ветар, понегде појачан, док се у зони фронта и пљускова на кратко очекује јак западни, а затим слаб западни и југозападни ветар.

„У четвртак нестабилно и још мало свежије, повремено уз грмљавинске пљускове са условима за локалне непогоде. Више нестабилности над средишњим и источним пределима, док ће на западу и дуж Јадрана бити више сувог времена. Ветар у окретању на западни и северозападни, а дневни максимуми од 14 до 19 степени Целзијуса“, пише Чубрило.

У петак се очекује да први циклон полако напусти наше пределе, сматра метеоролог, те се уз више сунца само понегде очекује локални пљусак, док ће температуре бити око просека.

Викенд

„Првог дана викенда над већим делом региона суво и топлије, док се на западу и југозападу после подне рачуна на ново погорашње уз грмљавинске пљускове. Ветар јужни, а дневни максимум од +23 до 29 степени Целзијуса. Касно после подне и у ноћи на недељу погоршања уз нестабилности захвата полако и остали део региона. Другог дана викенда промењљиво облачно и мало свеже, посебно на истоку где ће бити и више нестабилности. Ветар западни и северозападни“, пише Чубрило.

Сигнала за стабилизацију времена и отопљење, према његовим речима, за сада нема све до 25. маја.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс