Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Остало је још мало времена: Грађани имају ТРИ ДАНА да испуне услов и добију 3.000 динара

У Београду је 53 одсто пунолетних грађана примило макар прву дозу вакцине, показују најновији подаци, а директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић каже да све већи број градова у Србији прелази 50 одсто вакцинисаних првом дозом и да се очекује да ће се сутра достићи укупно 4,5 милиона датих вакцина.

Он је рекао да се одмах иза Београда налазе Прибој, Ниш, Ужице, Мали Зворник, Босилеград, Кикинда, Нови Сад, Сремска Митровица и Кладово.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Примећено је да је повећан број заинтересованих за вакцинацију, овај број градова се из тренутка у тренутак повећава, каже Јовановић.

Навео је да се поправља ситуација у свим градовима када је реч о броју вакцинисаних, а да је испод 25 одсто вакцинисаних и даље у Тутину, Новом Пазару, Лајковцу, Мионици и Жагубици.

Навео је да је до сада у Србији је прву дозу вакцине примило 2.495.000 грађана, или око 46,2 одсто пунолетних грађана, а другу дозу 1.995.000 грађана.

– То практично значи да ћемо сутра имати неколико округлих бројева, имаћемо 2,5 милиона првих доза, два милиона других доза и 4,5 милиона датих вакцина у Србији, рекао је Јовановић.

Навео је да се повећао и проценат младих који су се вакцинисали и да је у овом трентуку у старосној групи од 18 до 30 година испод 14 одсто вакцинисаних.

– Наравно то није довољан број и зато позив младима да искористе викенд пред нама, али и да искористе прилику да се вакцинишу до понедељка, јер тиме остварују право на додатну финансијску помоћ државе у износу од 3.000 динара, рекао је Јовановић.

Каже да је на пунктовима за вакцинацију у тржним центрима у Београду, Новом Саду и Нишу, за које наводи да добро раде, до сада вакцинисано више од 20.000 грађана.

У београдском аутобусу за вакцинацију до сада је, како је рекао, вакцинисано скоро 3.000 грађана, а аутобус је данас био у Обреновцу.

Такав аутобус је кренуо и у Новом Саду, а Јовановић каже да је у њему до сада већ вакцинисано неколико стотина грађа, а да ће за викенд бити постављен на Тргу слободе.

– Позивамо грађане да дођу и без заказивање на било који од 226 пунктова широм Србије да се вакцинишу. Свакодневно подаци о броју заражених говоре да смо на одличном путу да ставимо тачку на борбу портив ковида, рекао је Јовановић.

Каже да вакцина има довољно и да су све четири врсте вакцина доступне грађанима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг