Србија

Огласио се доктор Стевановић: ВАКЦИНА У СРБИЈИ ИМА ЗА СВЕ, ДОВОЉНО ЈЕ САМО ДА ЖЕЛИШ! Открива шта ће бити са неискоришћеним вакцинама

БЕОГРАД – Директор Инфективне клинике КЦС др Горан Стевановић изјавио је да вакцина има довољно за све, захваљујући томе што се у Србији на време почело са набавком. Стевановић је, после састанка министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница, рекао да испоруке вакцина нису једнократне, већ континуиране и да је установљен шаблон по коме оне стижу у Србију.

„Од првог дана Фајзер стиже сваког понедељка, Синофарм испоручује велике контигенте одједном, слично је и са Астра-Зенека вакцином. За сада је довољно обезбеђених доза да сваки грађанин може да се вакцинише, довољно је само да жели“, објаснио је Стевановић. Наглашава да је пракса да се набави више доза него што је људи који ће се вакцинисати, јер може доћи до оштећења пошиљке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Чак и у случају да не потрошимо, те дозе се проследе другима, јер нас је ковид научио да границе не постоје и да се, све што се дешава у једној земљи, одражава и на друге, да смо сви у истом проблему, те стога морамо бити солидарни“, рекао је Стевановић.

На питање да ли ће страни држављани који су примили прву дозу АстраЗенека вакцине у Србији моћи овде и да се ревакцинишу, Стевановић је одговори да су они у систему, уколико су се пријавили преко еУправе, па ће тако добити позив и за другу дозу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг