Србија

Ово је изненадило многе! ШАПИЋ ДОБИЈА ЈЕДНУ ОД НАЈВИШИХ ФУНКЦИЈА У СНС! Ево о чему је реч!

Александар Шапић, још неколико дана актуелни лидер Српског патриотског савеза (СПАС), постаће потпредседник Српске напредне странке (СНС), са посебним задужењем за Београд.

Нова функција у владајућој странци биће озваничена у суботу 29. маја на Главном одбору СНС, од када ће СПАС и формално и бити део ове организације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред Шапића, за још неколико функционера СПАС-а резервисана су места у Председништву и Главном одбору напредњака.

Све је ово део договора између председника Србије и СНС Александар Вучића и Шапића, иначе актуелног председника општине Нови Београд, који су уједињење у једну огранизацију.

Поред Шапића, који би од суботе требало да преузме нову страначку функцију, СПАС ће добити још два места у Председништву на која ће доћи неки од њихових највиших функционера, као и 15 места у Главном одбору.

Београд као задужење

Иако се претходних дана у јавности доста спекулисало да ће Шапић по доласку у СНС преузети функцију председника Градског одбора Београд, то се неће догодити, што је недавно потврдио и сам Шапић.

– Оно што се дешава у СНС има везе са оним што се дешавало код њих у протекле две-три године. Нисам дошао у СНС да би било кога мењао. Вучић ми је понудио да уђем у његову политичку кућу – рекао је Шапић.

Ипак, иако Шапић формално неће бити председник ГО Београд, једно од његових задужења као потпредседника странке биће координација београдским одбором са највишег партијског нивоа.

Такође, готово сви локлани одбори СПАС-а, који су махом већ део власти по општинама са СНС, прећи ће у редове напредњака.

Спајање и на локалу

Након што се СПАС буде и формално припојио СНС, странка ће највероватније престати да постоји као независан правни субјект, што значи да даље неће моћи да буде продат или уступљен некој трећој особи.

Шапић је недавно одбацио наводе да је издао политику своје странке и додао да није изиграо поверење бирача који су за њега гласали на парламентарним изборима, уз оцену да они немају разлога да промене своје ставове.

На питање зашто раније није ушао у СНС ако имају иста програмска начела, Шапић је рекао да му нико раније то није понудио.

Каже и да се не слаже са многим стварима које чини данашња градска власт по питању реализације политике, али да би суштински и стратешки спроводио исту политику за развој Београда.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Блиц