Србија

Ово је списак МЕРА које од данас важе у кафићима и ресторанима: Поред обавезних маски, ово морате да знате!

Фото: Јутјуб

Од данас угоститељи у затвореним објектима могу да раде до 22 сата, са 50 одсто капацитета, без музике после 18 часова.

Примена је почела у поноћ, а како је најавио члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић, биће строга контрола мера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Залажемо се за ригорозну примену свих мера кажњавања. Сви који почињу да раде, раде до 22 сата, а свака музика престаје после 18 часова, истакао је Тиодоровић јуче након седнице Кризног штаба.

Следећи ноћни клубови?

– Верујем да су и ноћни клубови спремни да се припреме за почетак рада. Сачекаћемо мало и онда када будемо имали испод 100 заражених на дневном нивоу, можемо да пустимо све да ради као што је нормално – рекао је Тиодоровић одговарајући на питања новинара о раду ноћних клубова после 22 часа.

Правила у затвореном делу угоститељског обекта

– корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће),

– запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,

– не може се репродуковати, односно емитовати музика или изводити музичко-сценски програм уживо после 18.00 часова,

– укупна попуњеност објекта не може бити већа од 50 одсто максималне попуњености, и

– на улазу мора видно бити истакнута корисна површина целог објекта, односно простора и број лица која могу бити присутна (под корисним површином подразумева се услужни део, односно изузимају се помоћне просторије, тоалети, магацини и сл.) и обавеза посетиоца да носе заштитне маске.

Правила у отвореном делу угоститељског објекта

– корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће),

– запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања,

– између столова мора бити размак од најмање два метра, тако што се тај размак рачуна између особа које седе за различитим столовима,

– за столом не може седети више од пет особа,

– уколико не постоје столови и столице за седење на отвореном делу, растојање између свих присутних лица на отвореном делу мора бити такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице,

– отворени део објекта мора бити физички одељен од јавне површине у смислу да се мора поставити физичка препрека (баријера) између тог дела и јавне површине тако да између корисника услуга и лица на јавној површини буде размак од минимум 3 метра

– не може се репродуковати, односно емитовати музика или изводити музичко-сценски програм уживо (тзв. жива музика) после 18.00 часова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92