Србија

Ово морате знати! ШТА ЈЕ ЦИЉ? Ево због чега ће грађани Србије добити нове личне карте!

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин обраћајући се посланицима Народне скуштине, истакао је да предлог измена Закона о личној карти помаже грађанима и да ће будућа измена допринети и томе да се лична документа добијају брже уз поједностављену процедуру.

– Задовољство ми је да браним закон који је Влада изнела пред вас, изнела пред грађане Србије, али исто тако да чујем аргументе зашто ови закони треба да буду бољи, шта треба да променимо. Ја верујем да ови законски текстови мењају људима живот на боље, да их ослобађају од непотребне бирократије, да прилагођавају право животу, а не живот праву и то мора бити врлина сваког законодавног рада – поручио је министар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар Вулин је током расправе нагласио да је поносан на политику председника Вучића и да је Вучић председник који је изборио право да се један председник земље чланице ЕУ и НАТО пакта извини Србији за бомбардовање и да је то плод Вучићеве упорне борбе за Србију.

– Председник Александар Вучић није доживео, већ је изборио нешто о чему нисмо могли ни да сањамо пре 2012. године, а то је да се један председник чланице ЕУ, чланице НАТО пакта, мислим на Милоша Земана, извини за бомбардовање Србије.

Претходници Александра Вучића су ишли около и извињавали се коме су стигли. Ко је хтео да их саслуша, њему су се извинили. А, ми смо доживели то да је председник Републике Србије Александар Вучић изборио, изборио, а не добио, изборио то да се председник једне НАТО државе извини за бомбардовање и злочине и зло које је учињено овој земљи. То није случајно. То је плод упорне и стрпљиве борбе. То је нешто што ја нисам могао ни да помислим да ћу доживети 2012. године када сам први пут отишао у Брисел и када смо само добијали папире, на које нисмо требали да стављамо ни потпис, већ само да их спроведемо, јер потпис на те папире су ставили наши претходници да уведу таблице и да укину српска документа и да укину све што је српско на простору Косова и Метохије“, нагласио је министар Вулин.

Министар Вулин је додао да ће Вучићева дела која је учинио за Србију и српски народ остати записана у историји.

– Да ми је неко рекао 2012. године да ће се шеф једне НАТО државе извинити српском народу и председнику Републике Србије, рекао бих да је то једноставно лепа жеља, лепа идеја, али да се то никада неће десити. И ево десило се. И није се десило, него се то изборило. И можете ви да критикујете председника Вучића колико хоћете, али ово је историја, ово ће остати записано у историји. Нико се није извинио онима који су се извињавали за туђе злочине као да су наши, већ се извинио човеку који није допустио да држава Србија и српски народ буду означени као геноцидни. То ће остати записано у историји – казао је министар Вулин обраћајући се посланицима након чега је добио громогласан аплауз.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс