Србија

Ово морате знати! Све о новчаној помоћи за ВАКЦИНИСАНЕ: Ево кад можете да се пријавите за 3.000 динара и шта је потребно!

Пријава преко сајта Управе за трезор почиње 1. јуна, док ће грађани путем кол-центра моћи да се пријаве од 4. јуна

Пријава за додатну новчану помоћ за све који су вакцинисани почиње 1. јуна и трајаће све до 15. јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Право на ову помоћ државе у износу од 3.000 динара стичу сви који до 31. маја буду ревакцинисани или приме бар једну дозу вакцине против коронавируса. Сама пријава биће иста као за претходну пријаву за директну новчану помоћ државе грађанима у износу од 60 евра. Грађани ће моћи да се пријаве преко сајта Управе за трезор и кол-центра.

Пријава преко сајта Управе за трезор почиње 1. јуна, док ће грађани путем кол-центра моћи да се пријаве од 4. јуна.

Грађани приликом пријаве неће морати да достављају доказ о вакцинацији јер сви подаци постоје, како наводи српски министар финансија Синиша Мали, у оквиру Е-управе.

– Сам систем ће те податке упарити и проверити – рекао је Мали и додао да ће исплата бити између 15. и 20. јуна.

Говорећи о директној новчаној помоћи државе свим грађанима, Синиша Мали је навео да је први део директне новчане помоћи од 60 евра, два пута по 30, добио око 5.750.000 људи. То су били сви који су се пријавили путем портала Управе трезора, кол-центра и они који су аутоматски били пријављени.

Исплата ове новчане помоћи је завршена јуче, а други део, односно још 30 евра, биће исплаћен у новембру.

– Као што смо обећали у дан и у динар и то је првих 30 евра и нема потреба да се било ко пријављује, других 30 је у новембру – рекао је Мали.

Упитан о рекламацијама на пријаву за директну новчану помоћ, Синиша Мали је навео да ће све рекламације бити разматране током наредне недеље и додао да је очекивано да се појави нека жалба на толики број пријављених. Он истиче да нема велики број рекламација.

Он је подсетио да ће у понедељак исплаитит све грађане на Косову у износу од 100 евра, укључујући и децу, док ће незапослени на Косову добити 200 евра.

Такође, 26. маја следи исплата друге рате за аутопревознике, а 8. јуна биће исплаћено 50 одсто минималне зараде из пакета помоћи привреди.

Синиша Мали је негирао да је српски јавни дуг изнад 60 одсто.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо