loading...
Свет

ПАКЛЕНИ ПЛАН ПЕНТАГОНА ЗА СЛАМАЊЕ КАЛИЊИНГРАДА: Амерички медији о уништењу најјачег упоришта руске војске

ПЕНТАГОН има план за уништење најјаче наоружаног руског војног упоришта, пише амерички лист „Нешенел интерест“.

Аутор чланка Дејвид Акс подсећа да је Калињинград руска полу ексклава наоружана ПВО системима С-300 и С-400, као и противбродским ракетама „Оникс“ и „Искандер“.

Захваљујући том региону Русија представља претњу по НАТО у радијусу од неколико стотина миља, наводи се у чланку.

Због тога у Вашингтону непрестано размишљају о томе како да „сломе“ Калињинград, рекао је командант америчких ваздухопловних снага у Европи генерал Џефри Хариган.

Према његовом мишљењу, то ће бити „правовремени, ефикасни напад на више нивоа“.

Претпоставља се да то подразумева напад са земље, мора из ваздуха, као и напад у сајбер простору.

Авиони, бродови и подморнице ће нанети удар крстарећим ракетама великог домета.

Пешадија ће извести ракетни напад, док ће задатак хакера бити да онемогуће систем везе, после чега ће стелт-ловци и бомбардери пробити одбрану и бацати бомбе навођене путем џи-пи-ес система.

Подсетимо, амерички медији називају Калињинград „кошмаром за НАТО“, а представници САД и Алијансе више пута су говорили о плановима да „заузму“ ту област у случају рата са Русијом. Поред тога, НАТО војници на војним вежбама увежбавају напад на Калињинград.

Руски војни експерти су истицали да су било какве изјаве о могућности „заузимања“ тог региона Русије без последица за НАТО – фантазије.

Према мишљењу руског експерта Константина Сивкова, сукоб у Прибалтику и теоретски губитак дела руске територије довели би до нуклеарног рата.

 

Извор:  rs.sputniknews.com