Србија

ПОДИГАО СРБИЈУ НА НОГЕ! Бранислав Лечић се огласио након нових шокантних оптужби за силовање: Ево шта је глумац рекао о тврдњама

Бранислав Лечић је изјавио да се поводом оптужби на његов рачун више неће обраћати јавности све док Тужилаштво не изађе са званичним ставом.

Глумица Мерима Исаковић која је почетком априла у интервјуу „Недељнику“ оптужила колегу Бранислава Лечића да ју је сексуално напаствовао пре 43 године, поново је данас у листу пренела да су јој се након интервјуа јавиле девојке, које су јој испричале да им је Лечић прилазио на разне непристојне начине и да су спремне да сведоче против њега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мерима је изјавила да су јој се јавиле девојке које су јој испричале да им је оптужени глумац прилазио на разне непристојне начине, те да ће да сведоче пред Тужилаштвом против њега, али желе да сачувају свој идентитет.

Бранислав Лечић је тим поводом послао одговор истичући да је невин у целој причи и да су све информације о њему потпуно неистините.

– Пре свега, објављена информација је потпуно неистинита, јер ја нисам учинио, нити покушао да учиним кривично дело силовања – рекао је глумац и додао:

– Даље, осврнемо ли се на законску регулативу јавног информисања, видећемо да се путем медија објављују и информације, идеје и мишљења о појавама, догађајима и личностима о којима јавност има оправдан интерес да зна, без обзира на начин на који су прибављене информације, у складу са одредбама свог закона, и да свако има право да истинито, потпуно и благовремено буде обавештен о питањима од јавног значаја и средства јавног обавештења су дужна да то прво поштују.

Поставља се питање чији интерес и права се остварују на овај начин, означавањем невиних људи као учинилаца најтежих злочина, и то чак пре покретања кривичних поступака. Осим што је објављивањем мојих фотографија у тексту о силовању и мојим означавањем као „моћног насилника“ и силоватеља повређен јавни интерес грађана Републике Србије, овим чином повређени су и моји лични интереси и права, а пре свих моји углед и част, као и претпоставка невиности као право које ми је загарантовано највише националним и међународним правним актима – написао је Лечић у одговору Недељнику.

Подсетимо, Бранислав Лечић је изјавио да се поводом оптужби на његов рачун више неће обраћати јавности све док Тужилаштво не изађе са званичним ставом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Недељник/Srbijadanas.com