Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Метеоролог Чубрило открио КЉУЧНИ ДАТУМ за ВРЕМЕНСКИ ОБРТ у мају: Биће око 30 степени, а онда ШОК!

Данас током дана претежно сунчано и топлије уз слаб, после подне понегде и умерен јужни и југоисточни ветар. Дневни максимум од 15 до 23 степена, наведено је у прогнози метеоролога Марка Чубрила.

Прва два дана наредне недеље претежно сунчана и још топлије време уз максимуме који би се у уторак понегде кретали и око 28 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како ће се источније од нас налазити језгро антициклона, док ће се на југоазападу и западу налазити циклон и фонтални поремећаји почеће појачано јужно и југоисточно струјање које ће се манифестиовати у виду умерене до јаке топле кошаве и југа на Јадрану.

У уторак крајем дана на крајњем југозападу и западу Хрватске нестабилно уз грмљавинске пљускове.

Та дестабилизација би била последица приближавања циклона и фронатлног система који би у среду дуж региона условио погоршање са кишом и грмљавинским пљусковима, док би понегде било услова и за временске непогоде, посебно над истоком региона.

Више о параметрима нестабилности ће бити тек следећег уторка. Испред фронта ветар и даље јак јужни, а иза њега западни и северозопадни. Дневни максимум од око 14 на западу и југозападу до око 28 на истоку региона.

Наредног четвртка ће бити свежије и нестабилно, док ће већ у петак уследити постепена стабилизација.

Затим је могуће јаче, али краткотрајно отопљење где би се око 16. маја максимуми кретали и око 30 степени, али већ око 17. маја тренутно оба модела сигнализирају могућност новог, јачег, погоршања и освежења.

Гледајући дугорочни тренд за сада све до око 23. маја нема услова за неку дуготрајнију стабилизацију и отопљење те би време било типично мајско уз честе промене, грмљавинске пљускове и опасност од локалних непогода.

Субота свакако свежа, али углавном сува, а после врло хладне ноћи ка недељи почетком следеће недеље неколико сувих и осетно топлијих дана – наводи Чубрило.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс