Свет

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! САД не дозвољава улаз у Донбас – Јер би после тога Русија ПРОМЕНИЛА СВЕТ ЗАУВЕК! Ево шта следи!

Kако ће Русија променити свет уколико порази украјинске оружане снаге на Донбасу.

Сједињене Америчке Државе не дозвољавају украјинским властима да започну војну операцију заузимања Донбаса, јер схватају да им ово прети озбиљним последицама геополитичке природе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До овог закључка дошао је познати политиколог Олег Матвејчев, коментаришући ситуацију на линији контакта двеју сукобљених страна.

Он је указао на то како ће се свет променити уколико Kијев ипак изазове ескалацију сукоба на истоку земље, а такође објаснио како ће ова одлука утицати на међународне односе

Он је пре свега подсетио да је Русија способна да сломи Украјину ако Kијев ипак одлучи да изврши агресију на Донбас.

Москва ће извршити операцију спровођења мира, а такође ће моћи да спроведе стратегију за територијалну реорганизацију и поделу Украјине, како би се елиминисала могућност наставка непријатељстава.

Међутим, руски војни одговор на војну операцију у Kијеву способан је да промени међународну ситуацију. Таква одлука може ићи на руку не само Москви, већ и Европи и Сједињеним Америчким Државама. Вашингтон и Брисел ће прогласити Русијом агресором и увести нова економска ограничења.

Према речима политиколога, операција присиљавања Kијева на мир, коју су у Донбасу извеле руске оружане снаге, значајно ће ојачати позицију Москве на светској сцени.

Русија, показавши да је спремна да брани своје националне и стратешке интересе, заправо ће оставити Сједињене Државе на губитничкој страни.

„Мислим да ће то имати негативне последице за Америку, јер ће изгледати као губитничка страна која је прешла дозвољене границе. То ће значити јачање Русије“, закључио је Матвејчев.

Вашингтон, схватајући озбиљност ситуације и последице са којима би се Сједињене Државе могле суочити у случају инвазије на Украјину у Донбасу, не дозвољава Kијеву да изврши офанзиву на ЛПНР.

 

Извор: Webtribune.rs