Србија

Председник подигао Србију на ноге! АНА ТО НЕМОЈ ДА ДОЗВОЛИШ, РАЗЈУРИ БАНДУ! Вучић дао премијерки одрешене руке

Председник Александар Вучић рекао је да од 1. септембра крећу изборне радње у сусрет Скупштини странке крајем октобра, уз поруку чланству а, пре свега функционерима, да не троше енергију на међустраначке обрачуне, јер ће у супротном бити искључени из СНС, и да слушају грађане, који су, истиче, најважнији, али и најавио чистку у министарствима због лимузина!

Председник је додао да ће људи у Србији препознати оне који вредно раде за народ, и да треба разјурити „стручњаке“ којима је најважније колико ће њихово министарство наручити лимузина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– То Ана немој да дозволиш, колико сутра, и сву ту банду која само тражи лимузине за себе, разјурићемо, ако треба и пре избора, све те стручњаке којима је најважније колико ће аутомобила да имају – рекао је председник.

– Од 1. септембра идемо у изборне радње пред Скупштину странке. То мора да буде разговор пристојних људи. Нећу више да чујем да је неко снимао оног ко му је председник у Општинском одбору и да то шаље оним најгорима у Србији и да њих користи у политичким обрачунима унутар странке – поручио је Вучић на седници Главног одбора.

Он је истакао да је СНС огромна породица, да нема породице, па ни мале, без проблема, али да те проблеме морају да решавају демократски.

Приметио је да се месним изборима, који су готово сваке недеље, највиши страначки функционери ни не баве, да СНС готово свуда побеђује, али да тамо где то није случај, мора да се поведе рачуна да се види шта не ваља.

– Или нас победе независне групе грађана или СВМ у мађарским срединама, што није проблем, то су наши партнери са којима градимо будућност. Али, морамо да извлачимо, јер не може да се деси да тамо где ја као председнички кандидат освојим 80 одсто гласова, изгубимо на локалу. Значи да су људи на локалу лоши и да морамо да их променимо – рекао је Вучић.

Мора се, каже, разговарати са људима који имају нешто против локалне политике СНС, а ту је, додаје, потребан рад.

– И зато немојте да трошите енергију у међустраначким обрачунима. Гадим се свих акција ваших ПР-ова, стручњака за медије који ће једној или другој новини, ТВ, или порталу да проследе нешто против другог из странке, да би себе сачували и добили простор следећи пут – поручио им је Вучић.

– Највише ми се гаде они који добијају налоге из страних амбасада, не могу у очи да их гледам . додао је Вучић.

Он их упозорио да ће сваки такав покушај бити санкционисан искључењем из странке, јер, како је рекао, такви људи, породици СНС не треба да припадају.

– Ако мислите да не могу да сазнам ко је то урадио… Немојте да сте деца, ваљда ме толико познајете, да знате да је тако нешто немогуиће сакрити. Како мислите да је то могуће да страначке колеге олајавате, а ћутите “к’о заливени“ кад треба одговорити онима који су уништили Србију – рекао је Вучић.

Додао је да му се највише гаде они који примају налоге из страних амбасада, а онда они који нападају страначке колеге.
– Ко хоће то да ради, место му је у некој другој странци, а не у домаћинској, која жели да окупи највећи број грађана. Оговарање, напади на породицу, децу, не сме да буде манир СНС, то су манири неких других – рекао је Вучић.

Он је навео и да ниједан општински одбор није добио налог како да се изјашњава по било ком питању, али су, каже, први пут људи почели да говоре, а да их нико није питао.

– Министри, да ли сте погледали записнике да видите шта су људи рекли? – упитао је Вучић.

Он је поручио да одлуке неће доносити на Председништву, нити ће их доносити он сам, већ чланство странке и грађани, који су најважнији.

– То је мој захтев, спремајте се за Скупштину, следе темељне промене – указао је Вучић.

Рекао је и да због тога нико не треба да се плаши или брине, јер странка има најбоље људе, али је таквих и потребно.

– Зато је важно да се слободно уђе у процес, да људи слободно кажу кога желе и шта мисле, а функционере, који су дуго у фотељи, молим да бар прочитају шта људи имају да кажу – додао је Вучић.

Навео је да ће на тој скупштини бити донети документи о деловању до 2030. године, изабрано руководство до 2025.

– Пред вама је огромна одговорност, јер следе избори, председнички, парламентарни, локални, у Београду и неким другим општинама. Уверен дам сад ће нас грађани подржати, ако будемо са њима разговарали, показали пажњу – рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс