Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Успели смо, ево вам последњи податак!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Србија у протеклих годину дана била изузетно успешна, јер је наставила свој раст.

„У претходној години Србија је наставила свој најбржи раст, он је био -0,9 и чудно је кад то кажете јер су сви око нас били од -15 до -5, нико није био ни близу нас“, рекао је он на данашњој седници Главног одбора Српске напредне странке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То је све захваљујући и члановима Владе, али пре свега грађанима који су били савесни и одговорни. Успели смо да обезбедимо значајно повећање примања за наше грађане. Ми смо 2014. године били четврти у региону по висини плата. Испред нас је била Црна Гора, али и БиХ. Данас је Србија по висини просечне плате у региону убедљиво прва, у марту је просечна плата износила 556 евра“, истакао је Вучић.

„Преко седам одсто на крају године“

У годинама које долазе још ћемо имати боље резултате, најавио је Вучић.

„То ћемо моћи управо због тешких мера које смо доносили и људи су веровали да се не лечи аспирином рак, а имали смо рак и од корупције која је свуда владала и са којом и данас имамо проблема, али она више није на том нивоу, имали смо рак затварања фабрика свуда и на сваком месту, тада су се отварали само банковни рачуни тајкуна, успели смо то да променимо и да од Србије направимо земљу која се гради и напредује“, оценио је.

„Бићемо бољи од свих земаља Европске уније“

Председник је истакао да последњи податак говори да је трговина напредовала за 47 одсто, ако се гледа април ове и април прошле године, а индустријска производња 42 одсто.

„Дакле, показали смо да можемо да дижемо земљу и мерама које смо доносили на најбољи могући начин и да можемо да урадимо много добрих и важних ствари“, додао је.

Вучић у ненајављеној посети: Изненадио грађане и обећао важан пројекат

Истовремено, додаје, изградили смо више путева и градимо више пруга – неки ће бити завршени већ до краја године – него што су генерације пре успеле да ураде.

„Успели смо то да урадимо зато што смо веровали у себе, што се нисмо освртали на оне који су нам добацивали и гађали нас каменчићима док смо ми гурали велики камен ка врху брда, већ зато што смо успели да се концентришемо и очувамо јединство“, поручио је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92