Регион

ПРЕМИЈЕР ЦРНЕ ГОРЕ ХИТНО СЛЕТЕО У БЕОГРАД: Дошао сам да пренесем вољу народа

Премијер Црне Горе слетео је вечерас на аеродром Никола Тесла ради састанка са српским патријархом Порфиријем.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић слетео је вечерас у Београд како би, како је речено из његовог кабинета, пренео две кључне поруке у име народа Црне Горе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Огласио се Кривокапић на Твитеру

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић потврдио је вечерас на свом налогу на Твитеру да је дошао у Београд и истакао да је предложио да темељни уговор са Српском православном црквом буде потписан на Цетињу, 30. октобра, на дан упокојења митрополита Амфилохија.

– Дошао сам у Београд, у Патријаршију СПЦ да Његовој Светости пренесем поздраве верног народа и његову вољу да на трону Светог Петра Цетињског виде Владику Јоаникија – навео је Кривокапић на Твитеру.

У току неформални састанак Порфирија и Кривокапића
У згради Патријаршије Српске православне цркве у Београду у току је неформални састанак српског патријарха Порфирија и црногоског премијера Здравка Кривокапића, речено је Тањугу у Патријаршији.

Здравко Кривокапић слетео у Београд

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић слетео је вечерас у Београд како би, како је речено из његовог кабинета, пренео две кључне поруке у име народа Црне Горе.

Из Кривокапићевог кабинета су потврдили да је дошао да пренесе вољу народа Црне Горе да епископ будимљанско-никшићки Јоаникије буде изабран за митрополита црногорско-приморског и да се Темељни уговор између СПЦ и државе Црне Горе потпише 30. октобра, на дан упокојена митрополита Амфилохија.Главна тема разговора са пратријархом српским Порфиријем и епископима биће Темељни уговор који СПЦ треба да потпише са државом Црном Гором, а тиче се светиња и манастира.

Подсетимо, због спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори претходних годину дана одржаване су литије у више градова, а људи су месецима протестовали тражећи да се тај закон промени.

По промени власти тај закон је измењен у складу са протестима које је изразила најпре Српска православна црква у Црној Гори, као и верници.

Извор: Танјуг