loading...
Регион

ПРЕМИЈЕР ЦРНЕ ГОРЕ ХИТНО СЛЕТЕО У БЕОГРАД: Дошао сам да пренесем вољу народа

Премијер Црне Горе слетео је вечерас на аеродром Никола Тесла ради састанка са српским патријархом Порфиријем.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић слетео је вечерас у Београд како би, како је речено из његовог кабинета, пренео две кључне поруке у име народа Црне Горе.

Огласио се Кривокапић на Твитеру

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић потврдио је вечерас на свом налогу на Твитеру да је дошао у Београд и истакао да је предложио да темељни уговор са Српском православном црквом буде потписан на Цетињу, 30. октобра, на дан упокојења митрополита Амфилохија.

– Дошао сам у Београд, у Патријаршију СПЦ да Његовој Светости пренесем поздраве верног народа и његову вољу да на трону Светог Петра Цетињског виде Владику Јоаникија – навео је Кривокапић на Твитеру.

У току неформални састанак Порфирија и Кривокапића
У згради Патријаршије Српске православне цркве у Београду у току је неформални састанак српског патријарха Порфирија и црногоског премијера Здравка Кривокапића, речено је Тањугу у Патријаршији.

Здравко Кривокапић слетео у Београд

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић слетео је вечерас у Београд како би, како је речено из његовог кабинета, пренео две кључне поруке у име народа Црне Горе.

Из Кривокапићевог кабинета су потврдили да је дошао да пренесе вољу народа Црне Горе да епископ будимљанско-никшићки Јоаникије буде изабран за митрополита црногорско-приморског и да се Темељни уговор између СПЦ и државе Црне Горе потпише 30. октобра, на дан упокојена митрополита Амфилохија.Главна тема разговора са пратријархом српским Порфиријем и епископима биће Темељни уговор који СПЦ треба да потпише са државом Црном Гором, а тиче се светиња и манастира.

Подсетимо, због спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори претходних годину дана одржаване су литије у више градова, а људи су месецима протестовали тражећи да се тај закон промени.

По промени власти тај закон је измењен у складу са протестима које је изразила најпре Српска православна црква у Црној Гори, као и верници.

Извор: Танјуг