Спорт

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА! Новак Ђоковић послао узнемирујућу поруку, цела Србија прича о његовим речима

Ноле је забринут!

Иако Србија има најбољег тенисера на свету, Новак Ђоковић је изнео алармантне податке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Невероватно је да се тренутно тенисом у нашој земљи бави неких 1500 играча, док је пре 15 година било чак 8000 регистованих тенисера.

– Веома сам страствен по том питању и волим да се бавим младима. Док Јанко Типсаревић није отворио своју академију, на овим просторима није било сличне организаицје која би помагала младим тенисерима. Заиста ми је драго да сада у Београду имамо две академије и надам се да ће их бити више. Мислим да је то услов за одрживост овог спорта јер нажалост тенис у Србији умире. До пре 15 година имали смо осам и по хиљада регистрованих играча, а сада имамо око хиљаду и по. Разлог за то је наш клупски тенис, више немамо квалитетно такмичење на том нивоу, а то је основ за развој – поручио је Ђоковић.

Први рекет света истиче да је за тенис веома битно да се доста ради тимски, што у овом моменту није случај.

– Ја сам тако почео, тренирао сам и играо са Виктором Троицким, заједно смо путовали и дружили се. Многи данас раде само са једним тренером, али мислим да то није добро јер ће вас други људи инспирисати да будете бољ и развиће вам тимски дух, а то се не постиже индивидуалним тренинзима. Ја сам имао срећу да сарађујем са Јеленом Генчић и сличним људима, који су утицали на мене као тенисера, али и као човека. Због тих тренинга сам развио многе вештине, а данас код младих то не видим. Ми ћемо са нашом академијом покушати до да остваримо – нама је битан холистички приступ и мултидисциплинарност. Није довољно само тренирати, морате посветити живот тенису уколико желите да успете – закључио је најбољи тенисер света.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс