Русија

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА! Стравична претња Русије коју сви крију! ЕВО КОМЕ ЈЕ УПУЋЕНА

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Изјава шефа Министарства спољних послова Русије Сергеја Лаврова, у којој је упозорио Украјину на непромишљене одлуке повезане са ситуацијом у Донбасу, упућена је не само украјинским властима, већ и САД-у.

О томе су недавно писали кинески новинари који су указали на то да је Москва упозорила Вашингтон на озбиљне последице уколико би америчке власти одлучиле да пруже Kијеву значајну војну подршку, што би могло испровоцирати Оружане снаге Украјине да офанзиву покрену на Донбас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kинески аналитичари су пре свега скренули пажњу на недавни интервју са шефом руског Министарства спољних послова Сергејем Лавровом.

Одговарајући на новинарска питања, дипломата се обратио Kијеву, рекавши да су украјинске власти дубоко у заблуди, надајући се да ће им Сједињене Државе пружити пуну подршку током војне операције у Донбасу.

Он је указао да Вашингтон неће интервенисати у ситуацији на истоку Украјине и послати своју војску у помоц́ Оружаним снагама Украјине.

Новинари су, након анализе изјава Лаврова, дошли до закључка да је руски дипломата, позивајући се на Kијев, послао недвосмислен сигнал Вашингтону.

Заправо је упозорио Американце да се не мешају у грађански рат у Украјини, напомињући да би таква одлука довела до озбиљних последица по Сједињене Државе.

„Многи стручњаци су сагласни да Вашингтон не жели да улази у оружани сукоб са Русијом, јер Сједињене Државе нису спремне за тотални рат“, резимирају кинески новинари.

 

Извор: Webtribune.rs