Србија

Сјајна вест! ПРОФЕСОР КОЧОВИЋ ОТКРИО: За 50 дана достижемо циљ, сунчева активност ће помоћи да се вирус ишчисти! Ево шта следи!

Професор доктор Петар Кочовић, професор информационих технологија, изнео је најновију прогнозу када је реч о кретању епидемије корона вируса у Србији, али и у свету.

Наша земља, како каже, данас улази у зону испод 100 заражених на 100.000 становника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Идемо лепим током надоле и тај тренд ће се наставити наредних десетак дана. Надам се само да се у овој лепоти не уљуљкамо превише – каже др Кочовић.

Очекује, према прогнози, да 8. јула достигнемо израелски критеријум.

– Близу смо, на око 50 дана од тог циља – каже др Кочовић.

Када се наша ситуација пореди са ситуацијом у свету, Србија је, каже, на одличном 71. месту по броју заражених. Зараза „бесни“ на Малдивима и Сејшелима, иако су „фантастично вакцинисани“.

– Цела Латинска Америка се полако пење по броју заражених, што је иначе сада случај на јужној хемисфери, која је ушла у јесен. У Грчкој број заражених никако да падне – каже др Кочовић.
Када је реч о ситуацији у Европи, бројке су свуда у паду.

– Албанија је одлична, тамо готово нико ни не носи маске. Алжир, Мароко, Израел и Египат, тамо је ситуација јако добра – каже др Кочовић.

Утицај сунца на епидемију

Професор Кочовић објашњава да сунчева активност помаже „чишћењу“ атмосфере.

– Северна полулопта се сада чисти више него јужна, јер је на јужној обданица краћа, па је и број заражених већи – каже Кочовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Пинк.рс