Русија Србија

Сјајна вест! РУСИ ДОЛАЗЕ: Путинова елитна служба безбедности стиже у Србију са специјалним задатком

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин и командант Руске националне гарде – Росгвардије, Виктор Золотов на састанку у Москви договорили одржавање заједничке антитерористичке вежбе специјалних јединица Србије и Русије у Србији, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Министар Вулин је Золотову уручио писмо позива за вежбу која би требало да буде реализована на јесен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар Вулин, који је у оквиру радне посете Руској Федерацији, обишао базу Росгвардије, истакао је да Србија остварује добру сарадњу са свим безбедносним службама Руске Федерације.

Посебно је нагласио значај заједничких обука Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије са Росгвардијом, имајући у виду да су ове јединице стубови безбедности две земље са богатим искуством и знањем.

– Размена искуства између елитних јединица две земље, посебно у областима борбе против тероризма, антидиверзионе заштите, обезбеђења штићених личности, као и јавних скупова повећаног ризика безбедности, изузетно је значајна за ефикасно реаговање припадника специјалних јединица две земље у заштити безбедности грађана – рекао је министар Вулин.

Национална гарда Руске Федерације – Росгвардија је елитна служба безбедности, основана у циљу бобе против тероризма, екстремизма и организованог криминала, а задужена је и за одржавање јавног реда и заштиту важних државних објеката

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс