Русија Србија

Сјајна вест! РУСИ ДОЛАЗЕ: Путинова елитна служба безбедности стиже у Србију са специјалним задатком

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин и командант Руске националне гарде – Росгвардије, Виктор Золотов на састанку у Москви договорили одржавање заједничке антитерористичке вежбе специјалних јединица Србије и Русије у Србији, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Министар Вулин је Золотову уручио писмо позива за вежбу која би требало да буде реализована на јесен.

Министар Вулин, који је у оквиру радне посете Руској Федерацији, обишао базу Росгвардије, истакао је да Србија остварује добру сарадњу са свим безбедносним службама Руске Федерације.

Посебно је нагласио значај заједничких обука Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије са Росгвардијом, имајући у виду да су ове јединице стубови безбедности две земље са богатим искуством и знањем.

– Размена искуства између елитних јединица две земље, посебно у областима борбе против тероризма, антидиверзионе заштите, обезбеђења штићених личности, као и јавних скупова повећаног ризика безбедности, изузетно је значајна за ефикасно реаговање припадника специјалних јединица две земље у заштити безбедности грађана – рекао је министар Вулин.

Национална гарда Руске Федерације – Росгвардија је елитна служба безбедности, основана у циљу бобе против тероризма, екстремизма и организованог криминала, а задужена је и за одржавање јавног реда и заштиту важних државних објеката

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс