loading...
Србија

Скандал! ДАВАЛА КОЛЕГАМА ИЗ ВОЈСКЕ КОЛАЧЕ СА КАНАБИСОМ: Војници хитно добили медицинску помоћ!

ПРИПАДНИЦА канадске војске Челси Когсвел суочиће се с војним судом након што је наводно давала колаче с канабисом колегама из њене јединице током вежбе, иако војници нису били свесни шта је било у колачима.

Она се суочава са 18 тачака оптужнице – за прављење колача, укључујући и давање штетне материје и непримерено понашање, пренео је данас Гардијан.

Когсвелова је у војсци од 2011. године и радила је у кантини током вишенедељне “Заједничке вежбе артиљерије” у војној бази и Геџтауну, у провинцији Њу Брунсвик, у јулу 2018. године.

Оптужена је да је правила колаче док је радила у кантини и давала их војницима из артиљеријске бригаде, који нису ни слутили шта једу.

– Сви чланови бригаде који су јели колаче, изузев једног, наводно су осетили разне симптоме: дехидрацију, врућину, слабост, конфузију, сува уста и параноју – наводи се у судским документима.

Неколико војника није могло да безбедно изведе вежбу са оружјем и експлозивима, казала је командант Сандра Сукстроф, која је војни судија.

Тог поподнева, војници који су јели колаче су морали да добију медицинску помоћ, а позвана је и војна полиција – додала је она.

Овај инцидент је први случај у канадској војсци где је један члан оптужен да је давао канабис колегама без њиховог пристанка, рекао је војни портпарол за ЦТВ њуз.

Канада је легализовала канабис за рекреативну употребу, три месеца након што је Когсвелова оптужена за прављење колача.

Војници могу да користе канабис, али након тога 24 сата не смеју да користе оружје, односно, осам сати не смеју да возе.

Челси Когсвел се суочава са затворском казном од максимално две године затвора и избацивањем из војске, а суђење ће јој почети 3. августа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс