Србија

Шок у Алексинцу! ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У ИСТРАЗИ АЛЕКСИНЕ СМРТИ: Откривено ко је на рођендану изазвао тучу која је завршена трагедијом

Масовну тучу на рођенданској прослави у ресторану „Оаза“ у Алексинцу, после које је Алекса Стојменовић (26) пао без свести и после неколико сати преминуо, „закували“ су његов пријатељ Милош С. (26), син полицајца, и он тако што су без разлога насртали на М. Р. (16) и Д. И. (17), који су били гости на 18. рођендану своје другарице.

Како се сазнаје из извора блиских истрази, инцидент се догодио 16. маја, око 20 сати, у тренутку када је слављеница са терасе ушла у ресторан да гаси свећице на рођенданској торти. На тераси су остали М. Р. и Д. И. на које су насрнули 10 година старији момци и без икаквог разлога почели да их ударају. Дан после Алексине смрти полиција је ухапсила О. П. (18), примерног ученика Алексиначке гимназије због сумње да је настрадалом нанео кобни ударац, као и Милоша С. (26) и З. Т. (18) због учествовања у тучи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гимназијалац се, према речима извора блиског истрази, умешао у тучу само да би раздвојио свог друга и покојног Алексу, али је на крају завршио у притвору КПЗ Ниш. Он је у једном тренутку окрзнуо Алексу по врату, после чега су га старији гости зграбили за руку и увукли у ресторан. Алекса је и даље остао на тераси усред општег метежа који је у међувремену настао, а камере су забележиле да је пао после десетак секунди. Учесници у општем хаосу нису обраћали пажњу на Алексу, који је био на поду због чега се сумња да је добио више удараца док је лежао.

„На снимку са камара се види да је Милош пришао и три пута ударио М. Р. у главу и буквално га ошамутио! Тада је дечак З. Т. (18) скочио на Милоша, покушавајући да одбрани друга. Други дечак Д. И. је кренуо ка З. Т. да му помогне да одвоје насилника од друга. Међутим, натрчао је Алекса и Д. И. задао шест јаких удараца искључиво по глави! Осумњичени О. П. је тада изашао из сале ресторана на терасу само да би раздвојио свог друга и Алексу“, објашњава извор и открива да је на рођенданском слављу било много пропуста који су кумовали трагедији.

„Ресторан није имао обезбеђење, а домаћини славља су допустили да банално кошкање измакне контроли, док је брат слављенице и сам тукао дечаке! Власница ресторана је прекршила правила и мере опреза уведене због пандемије корона вируса, јер је на слављу био већи број гостију од дозвољеног. Чак је за време славља ишла да докупљује пиће, иако већ пијаним гостима не би требало да служи алкохол“, наводи саговорник и истиче да Алекси није правовремено указана помоћ.

„Алексу су померали и носили са терасе до паркинга, а потом су га убацили на задње седиште полицијског аутомобила и превезли у алексиначку болницу не водећи рачуна о томе да ли можда има повреду главе и врата. Теренско возио Хитне помоћи је у време када су гости тражили помоћ било у Нишу и нажалост нису могли да стигну у ресторан. Много је времена прошло од повређивања до указивања помоћи. Докторка алексиначке болнице, која је дошла на позив гостију са славља, прва је покушала да помогне Алекси, а потом је пребачен у болницу у Алексинцу и на крају у Клинички центар Ниш, где је нажалост подлегао повредама“, каже извор.

Истрага се наставља данас саслушањем малолетних сведока у Вишем јавном тужилаштву у Нишу, у одељењу за малолетнике.

Милош С. се према тврдњама нашег саговорника и раније понашао бахато.

„Познат је по изазивању туча и учествовању у њима. На овом рођендану се после баналне свађе окомио на дечака од 17 година и бесомучно га ударао по глави, иако је био неупоредиво јачи од њега. За Милоша сви знају да је конфликтан, поготово кад мало попије. Склон је провокацијама због глупости. На овом рођендану је тражио кавгу и изазивао дечаке којима је својевремено био тренер! Алекса је тренирао мали фудбал, био је висок око 190 центиметара и тежак преко 90 килограма. Више година уназад је, такође, био познат полицији по пијанствима, тучама и изгредима на утакмицама. Алекса је после једне туче, у септембру 2020. године, завршио у болници са тешком повредом главе, а полиција га је и пре тога приводила због изгреда“, каже саговорник.

Комшије и другови осумњиченог О. П. кажу да је он од малена био добро дете.

„Реч је одличном ђаку, који нема ниједан неоправдани. Он је први пут био у полицији кад је са 18 година ишао да вади личну карту и после овог инцидента када је позван на саслушање. Тешко подноси притвор јер никога није хтео да повреди“, кажу саговорници.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Глас јавности