Русија

ШОКАНТАН ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ КОЈИ ЈЕ РАЗБЕСНЕО ПУТИНА: Турска кренула фронтално!

Турске власти поново покушавају да заузму своју позицију на светској сцени, претећи да ће прећи „црвену линију“ Русије.

Дошло је до одређеног захлађења у односима Москве и Анкаре. Разлог томе била је жеља турске стране да промовише сопствене интересе, не осврћући се на своје партнере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kао резултат, може се уочити како су се Турци заправо приближили украјинској „црвеној линији“ Русије. Потврда овога може се уочити у објави руских медија, где је речено како Турци својим дволичним нападима на Русију стварају изузетно тешку ситуацију у руско-турским односима.

„Анкара је сама себе сатерала у замку и руско-турска војно-техничка сарадња ће бити прекинута“, наводи се у руским медијима.

Истовремено, извор истиче да се у последње време могу приметити знаци растуц́е напетости између Анкаре и Москве. Пример за то су демонстрациони видео снимци нових борбених дронова.

Дакле, као потенцијална мета за нови руски „Ланцет“ компаније ЗАЛА Аеро, демонстриран је УАВ сличан „Баyрактар ​​ТВ2“.

Заузврат, Турци су приказали анимацију у којој њихова беспилотна летелица АKИНЦИ користи своју „паметну“ МАМ-Т бомбу против противваздушног ракетног система, идентичном као „Пантсир-Ц1“, који се налази у пустињском подручју.

Медији истовремено напомињу да су Турци толико озбиљно покварили односе са Вашингтоном да су Американци већ успели да искључе Анкару из конзорцијума за заједнички развој Ф-35.

У том контексту турске власти покушавају да се оправдају пред Москвом, истичући да своје Баyрактар-е продају Украјини без циља наношења штете руским интересима у региону.

Анкара је чак понудила да прода своје дронове Русији, али руска страна има своје беспилотне летелице, уз забринутост да би турске беспилотне летелице могле да се користе против руских грађана на Kриму и у Донбасу.

 

Извор: Webtribune.rs