Регион Спорт

ШОКАНТНА САЗНАЊА ИЗ ПОДГОРИЦЕ: У последњи час спречена два линча кошаркаша Црвене звезде! Јадранка била спремна да пева

Полако испливавају детаљи гостовања Звезде у Подгорици. Сазнања до којих је дошао Курир говоре о језивој атмосфери линча која је била спремљена за српски клуб!

Изван било каквог протокола и контакта са званичницима тамошње полиције и Будућности, Звезда је огранизовала свој пут у Црну Гору. Тим и руководство клуба били су сместени у једном хотелу у центру Подгорице, у град и на тренинге ишли су аутобусима које су сами организовали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Делегацију је од слетања до одласка из Црне Горе обезбеђивала специјална јединица приватног обезбеђења. Разлог – сва дешавања из претходних сезона када су Будућност и полиција организовали Звезди боравак.

Како Курир сазнаје, план је био да се српски клуб смести у хотел „Подгорица“ и ове сезоне (званични хотел Аба лиге)… А, тамо су била већ спремљена дешавања, добро позната Јадранка Барјактатевић је певала за Дан државности који је био у петак, припремљени су били топовски удари и бакље… Промена плана Звезде, ипак, није значила да све пролази мирно. У кафицу испред хотела где су боравили црвено-бели смењивале се се сумњиве особе које су пратиле сваки корак било кога из Звезде?!

Два покушаја прављења инцидената спречена су, а да то играчи и руководство Црвене звезде нису ни знали, како би имали мир за меч. У дворани је обезбеђење Звезде такодје спречили два покушаја напада на делегацију црвено-белих.

Срећа по српски клуб да је уз себе имао момке који су врхунски у свом послу, иначе би се све завршило другачије.

Кошаркашки клуб Црвена звезда се данас огласио саопштењем, у којем се износе материјални докази о скандалозном суђењу у финалу АБА лиге, посебно на две утакмице у Подгорици, где су црвено-белима отете победе, чиме је опстанак лиге доведен у питање.

Погледајте видео снимке са очигледним грешкама судија:ћ

Извор: Курир спорт / М. Б.