Спорт

ШОКАНТНО! Због једне реченице Федерер никада неће волети Ђоковића!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, још 2007. године навукао је на себе гнев навијача Роџера Федерера, а можда је и то један од разлога изостанка већег поштовања Швајцарца према Србину. Он је тада констатовао да је за тениски свет досадно да гледа како Федерер стално побеђује и кренуо у поход ка врху.

Започињући сезону надомак Топ 15 играча света и са великим циљевима, Новак Ђоковић је изгубио од Роџера Федерера уз осмини финала Аустралијан опена 2007. године уочи свог првог Мастерс финала у Индијан Велсу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Даље, Рафаел Надал се у Калифорнији показао као прејак залогај за Србина, али је Новак научио велику лекцију, коју је искористио да први пут победи Шпанца у четвртфиналу Мајамија исте године.

Тадашњи светски број један, Роџер Федерер, није био међу финалистима уводних Мастерс турнира, пошто је изгубио од Гиљерма Кањаса у Индијан Велсу и Мајамију, чиме је оставио простор младим тенисерима да се покажу у најбољем светлу.

Новак је на оба турнира у полуфиналима играо против Ендија Марија одушевљен чињеницом да је нова генерација играча прокрчила свој пут ка врху светског тениса након неколико доминантних сезона Швајцарца.

Ђоковићу је те давне 2007. године у Мајамију требало сат времена и 37 минута да победи Надала у два сета (6:3, 6:4).

Он је тада освојио 15 од 20 поена на други сервис и спасао четири од пет брејк прилика противника, чиме је успео да одржи притисак на ривалу са друге стране мреже.

Рафа није успео да остане на свом нивоу, имао је проблема на другом сервису и допуштајући три брејка одвео је Србина у полуфинале.

Ђоковић је свој први тријумф над Шпанцем остварио дужим разменама, већим бројем винера од неизнуђених грешака, а највећи изазов у овом дуелу имао је у десетом гему другог сета када је одбранио три брејк прилике, и асом завршио меч у своју корист.

„Очекујем леп окршај са Ендијем, такмичимо се други пут узастопно у полуфиналу Мастерса. Он би требало да буде спремнији него што је био у Индијан Велсу“, рекао је Ђоковић после победе над Надалом.

Ипак, оно што је затим рекао Новак сасвим сигурно је погодило Федерерову сујету и донело талас нетрпељивости према српском тенисеру.

„Сјајна је ствар за тенис видети младе играче попут Надала, Марија и мене како играју на овом нивоу уносећи нешто ново у тенис. Емоције су важне у спорту. Ако публика види много емоција, узбудљивих поена и победника у некоме од нас, то је добра ствар, јер желе да виде нешто ново. Мислим да вам је свима доста да Роџер Федерер осваја сваки турнир, тако да је ово добро“.

Годинама касније, Новак и Роџер су постали велики ривали и никада нису остварили приснији однос, пре свега због надменог става швајцарског тенисера који се дефинитивно није надао да ће један Србин угрозити његову доминацију и рекорде.

 

Извор: rs.sputniknews.com